Matalalentoa Vellipohjassa

Matalalentoa Vellipohjassa

76 Karri Marttila - Ari Haipus

Äänestystilanne
Tilanne: 4.5, Ääniä: 36

nyt alkaa jo olla

nyt alkaa jo olla täydellinen kuva. :P

Hieno

Johan on upea kuva, ei voi muuta sanoa.

Hyvä osuma

Tulee tosin tästäkin mieleen, että oli se Henningin auto vaan melkoisen kuvauksellinen Suomen luonnossa.

hieno tilanne!

loistokuva, mutta harmi että on jäänyt noin tummaksi :(

tummuudenkin saisi helposti

tummuudenkin saisi helposti photarilla poistettua, jos uhraisi muokkaukseen minuutin. hieno kuva täytyy sanoa!

Photari

Photarillahan saa otettuakin niitä kuvia ja parannettua maailman. Sillä saisi myös Petterin Subarun kulkemaan toivotulla tavalla ja minusta komean. Onko tämä muokkauskilpailu? Koko Photari haisee dopingilta, vaikka kelpo peli onkin.

photaria voidaan käyttää

photaria voidaan käyttää myös pieneen manipulaatioon: kuvan värikyllästämiseen, kontrastin muokkaamiseen, väritasapainoon jne. ei kuvia tarvitse aina muokata radikaalisesti!

Minusta

Minusta kuvankäsittelyohjelman käyttö on tärkeä osa digitaalista kuvausprosessia. Sitä voisi verrata filmin kehitykseen ja valokuvan valotukseen, missä perinteiseen tapaan päätetään lopputuotteen ulkonäkö.

Valoisuus, kontrasti ja värisävyt ovat harvoin täysin "kohdallaan" suoraan kamerasta, vaan siihen tarvitaan jälkikäsittelyä. Myös kuvan oikea rajaus kuuluu jälkikäsittelyssä tehtäväksi.

Kokonaan toinen asia on sitten, jos kuvan tapahtumia muutetaan radikaalisti kuvankäsittelyn avulla.

Tästä kuvasta sen verran, että valoisuus on minusta aivan kohdallaan: tumma auto sopii minusta tähän ja kyllähän tuostakin jo sävyjä näkee, ainakin kunnon CRT-putkella. :-)

Photarista

Esim. itse kuvaan raw-kuvina eli diginegana ja se pitää valmistaa photarissa kuvaksi. Siinä raw-käännössä säädän sävyt, kontrastit ja valkotasapaino kohdilleen. Itse photarissa sitten terävöitän kuvan. Noi on ihan perus juttuja digikuvauksessa. Säädetään se kuva siellä labrassakin minne lähetetän filmirullat, vaan sen homman tekee se labra eli autom. koneet.

mitä itse olen digillä kuvannu niin vielä ei ole tullut vastaan sellaista kuvaa että ei tarttisi mitään tehdä photarilla. Ei ne kamerat vaan valitettavasti tee vielä likimainkaan valmiita kuvia.

Niin no

Onko kameran takana tavoitteena saada se vekotin laukeamaan edes suunnilleen oikeaan aikaan asetuksilla "vähän sinnepäin" vai onko tavoitteena sellainen otos, jossa kaikki on valmiiksi kutakuinkin kohdallaan? Mutta nehän on makuasioita, toinen tykkää kuvata ja toinen istua tietokoneen ääressä.

no mikäs?

Tuksi halus kaiketi ymmärtää asian nyt väärin? näin otaksun. Otetaan se kuva vaikka kuin hyvin kuvanotto hetkellä niin se on edelleen raakile joka paranee photarissa vielä 20% parhaillaan. Kuva kuuluukin ottaa hiin hyvin kuin osaa jotta photarissa ei tarttisi paljoa säädellä. liika säätely alkaa näkymään kuvassa heikentäen laatua.

Tekniikka kehittyy myös kuvausalalla ;)

Samanaikaisuutta

Ei ollut tuota sun tekstiä tuossa vielä, kun omaani kirjoitin. Koko homman idea on nyt siinä, että tuossa kuvassa auto on varjossa ja jos siitä photarilla tehdään valoisa kuva, niin se on väärin. Puolustan tässä nyt niitä harrastelijakuvaajia, joilla ei tuota photoshopia ole ja jotka ovat vähän ihmeissään, että onko tämä nyt sitten huono kuva, kun en ole sille mitään tehnyt. Nyt on niin kova flunssa päällä etten jaksa enää väitellä tästä asiasta.

tästä aiheesta saisi jo

tästä aiheesta saisi jo melkeensä oman keskustelupalstansa. toisaalta ymmärrän asiassa Tuksiakin. Eivät kaikki jaksa istua koneen ääressä viilaamassa kuviaan tunti tolkulla, mutta yksinkertaisesti kuvanmuokkaus kuuluu olennaisesti tämänpäivän valokuvakseen.