Kuninkuusravit ja Neste Oil Ralli yhdistävät voimansa 2008 Jyväskylässä

Hevoset ja hevosvoimat yhdistyvät ensi vuonna uudella tavalla, kun Jyväskylässä järjestetään heinä-elokuussa peräkkäisinä viikonloppuina kaksi Suomen suven suurtapahtumaa: Kuninkuusravit ja Neste Oil Ralli. Molempien tapahtumien järjestäjät, Keski-Suomen Ravirata Oy sekä AKK Sports Oy, tehostavat toimintojaan voimat yhdistämällä. Molemmat tapahtumat käyttävät samoja tilapäisrakennelmia - mm. Killerin 3.000 hengen VIP-kylää. -Järjestäjät saavat taloudellista hyötyä ja asiakkaat laadukkaammat palvelut, raviradan toimitusjohtaja Mika Kolu kertoo. Merkittävää etua tavoitellaan myös yhteisellä markkinointiviestinnällä, jonka ilme julkaistaan tammikuun Matkamessuilla Helsingissä.

Molemmilla tapahtumilla on jo omat vakiintuneet faninsa. -Yhdessä esiintymällä löydämme katsojia ja saamme urheilumuodoille tunnettavuutta uusissa kohderyhmissä, Kolu ennustaa. Sekä ravi- että ralliorganisaatioissa on osin samoja työntekijöitä. Jyväskylä Booking hoitaa keskitetysti molempien tapahtumien majoitusta sekä lipunmyyntiä. Lisäksi liikennejärjestelyjä suunnittelevat samat henkilöt.

-Tähän mennessä olemme olleet hevosvoiminemme yksin, mutta tulevana kesänä Jyväskylän kaupunki virittäytyy täyteen hevosvoimia, iloitsee Neste Oil Rallin järjestelyistä vastaavan AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Mahonen toteaa.

-Ensi kesänä Jyväskylä on Kuninkuusravien ja rallin ansiosta pari viikkoa upeasti ²maailman kartalla² ja mediassa, iloitsee puolestaan kaupunginjohtaja Markku Andersson. -Jyväskylä tunnetaankin todellisena tapahtuma-, messu- ja kokouskaupunkina. Kaupunki on muun muassa kaavoituksella ja yleisellä kaupunkisuunnittelulla edesauttanut olosuhteiden muotoutumista myös suurtapahtumille soveltuviksi, kertoo Andersson.
­
Kuninkuusravit on suomenhevosten kauden pääkilpailu, joka on käyty vuodesta 1924 lähtien vuorollaan eri raviradoilla. Kolmen eri osakilpailumatkan perusteella kruunataan kuninkaalliset, paras ori ja paras tamma.

Neste Oil Ralli on FIA:n rallin MM-sarjan Suomen osakilpailu, Neste Oil Ralli, on kauden 2008 yhdeksäs osakilpailu. Tapahtuma järjestetään nyt jo 58. kerran, ja se on valittu neljästi maailman parhaaksi MM-ralliksi. Kilpailun reitti julkistetaan maaliskuussa.

Heppoja.

Jyväskylässä vauhtia tulee riittämään :D Ainakin jos hevosvoimista on kyse. Mahtaa aikamoinen huli vili olla.. :D "Hallittu kaaos" siitä varmasti tulee kun ammattihenkilöt tekevät järjestelyt. :P