Rupea Ralliradion kännykkäreportteriksi!!!!

Kas terveeks vaan taas rallikansa!

Nettipuolella on ralliradion tiimoilta tulossa taas kaikkea mukavaa. Vaikkakin äsken Ralliradion streamista rupesi kulumaan yllättäen ranskaa, ja ylvääksi aiottu bloginaloitus häipyi aivolohkosta huitsin hiiteen, niin tällaisista pienistä vastatuulenpuuskista huolimatta ralliradion nettiosasto ottaa suuntimaa entistäkin parempaa palvelua kohti.

Ralliradion nettiyhteisö jatkaa hyväksi havaitulla kuvakisa- ja keskustelulinjalla, mutta tämän lisäksi tänä vuonna on luvassa entistä enemmän myös liikkuvaa kuvaa…

Tekniikka kehittyy ja uuden sukupolven matkapuhelimet yleistyvät. Samalla ihmisillä on herännyt halu ja valmius tehdä itsekin sisältöjä esim. nettiin. Entistä useammin sen kaikkein kovimman uutiskuvan tai -videon onkin kuvannut paikalle sattumalta osunut ohikulkija. Ja sen, mikä on uutinen, päättää jokainen omien korviensa välissä ihan itse.

Tänä vuonna Ralliradio peräänkuuluttaa arkipäivän havainnoitsijoita ja raportoijia. Jos sinulla on uuden sukupolven matkapuhelin ja olet lähdössä Jyväskylän MM-ralliin, toivomme, että ryhdyt kännykkävideoreportteriksemme. Alkuun pääset vierailemalla puhelimellasi osoitteessa www.julkaisuun.fi. Sieltä voit ladata puhelimeesi ilmaisen Reportteri-ohjelman, jonka avulla voit helposti lähettää kuvaamiasi videoita Ralliradiolle. Tätä samaa softaa käyttää myös Hesari, Maikkari ja monet muut suomalaiset tiedotusvälineet, joten imuroimalla Reportteri-ohjelman voit tuoda oman näkökulmasi suomalaisten tietoisuuteen helposti jatkossakin. Tästä aiheesta tarkempia tietoja toisaalla.

Toinen uusi aluevaltaus tämän vuoden ralliradiossa on entistä runsaammat mobiilipalvelut. Perinteisen ralliuutis-SMS-palvelun lisäksi yle.mobi tarjoaa tärkeimmät kommentit ja haastattelut erikoiskokeilta kuunneltavaksi kännykällä. Myös herkullisimmat yleisövideot rallitapahtumien tiimellyksestä voi katsoa matkapuhelimella.

Kännykään tarjottavat audiot ovat mp3-formaatissa ja kännykästä katsottavat videot 3gp-formaatissa, eli aika tuoreita puhelinmalleja näiden palveluiden käyttämiseksi tarvitaan.

Lisäksi tarjolla on mm. taustakuvia, ralliaiheisia soittoääniä ja tekstisähkeitä erikoiskokeiden tapahtumista. Viimeksi mainitut palvelut toimivat kaikissa wap-puhelimissa.

Tähän kohtaan kuitenkin muistutuksen sana: Vaikka Yle tarjoaa suurimman osan sisällöistä ilmaiseksi, niin puhelinoperaattorisi veloittaa datan siirrosta. Siksi kannattaakin tarkistaa, millaisen sopimuksen olet operaattorisi kanssa solminut ja tarvittaessa päivittää sopimusta datasiirron osalta.

Kirjoita siis matkapuhelimesi internet-tai wap-selaimen osoitekentään yle.mobi ja käy katsomassa mitä rallin tiimoilta tarjolla on. Tapahtuman lähestyessä sisällöt lisääntyvät koko ajan.

Näissä merkeissä nyt reilua viikkoa ennen Rallin alkua, pysytään kanavilla!

t. airi_yle

Ne videot?

Muuten hyvä palvelu tämä Reportteri-ohjelma, vaan video ei näy täällä missään? Tulevatko lähetetyt videot suoraan tänne sivuille vai menevätkö toimituksen kautta viiveellä. Klo 12:32 sain tekstiviestin, että video on nyt lähetetty YLE/Tapahtumat kategoriaan. Nyt on kello 20:02 eikä videoa näy missään?

Kiva systeemi kunhan sen saisi toimimaan liki realiajassa. Toivottavasti rallien aikana videot tulevat heti miten.

www.julkaisuun.fi sanoo

www.julkaisuun.fi sanoo jotta:
Reportteri-palvelu mahdollistaa mobiilin kansalaisjournalismin aivan uudella tavalla. Palvelun käyttäjänä voit lähettää älypuhelimella ottamiasi kuvia ja videoita suoraan valitsemasi julkaisijan toimitukseen.

Joten ilmeisesti eivät tule suoraan tänne vaan kiertävät julkaisijan toimituksen kautta, joka sitten varmaan päättää julkaiseeko sen täällä vai jossain muussa palvelussaan vai julkaiseeko ollenkaan.

Videot

Kylläpäs sitä nyt ollaan hätähisiä. Ensinnäkin; kiitos arinu ansiokkaasta avauksesta! Videot todellakin julkaistaan toimituksesta käsin, eli eivät julkaistu suoraan ralliradion sivulle. SimoJ:lle voin kuitenkin vakuuttaa, että kaikki asialliset videot julkaistaan tällä sivulla. Mahdollisimman paljon hyviä videoita julkaistaan myös yle.mobissa, josta niitä voi katsoa kännykällä.
>>Katsele videoita

Juu en tarkoittanutkaan

Juu en tarkoittanutkaan että ette asiallisia videoita julkaisisi, sori jos ylläolevasta joku sellaisen käsityksen sai. Ja sanottakoon vielä että pidän sitä erittäin positiivisena että videot kiertävät toimituksen kautta, hyvällä säkällä saamme nauttia pelkästään niistä hyvistä videoista kunhan vain maltatte pitää riman riittävän korkealla siellä toimituksessa. En suuremmin panisi pahakseni vaikka samanlainen menettely olisi myös valokuvien kohdalla.

Se mistä en tuossa reportteri-sovelluksessa ja muissa vastaavissa lainkaan pidä, on se että käsittääkseni lähetettyään videon/kuvan sisällöntuottajalla ei ole enää minkäänlaista valtaa siihen miten julkaisija tuota sisältöä käyttää. Mutta onneksi minulla on vapaus olla käyttämättä tuollaisia sovelluksia :)