Kaipolanvuoren järkkärit

En muista milloinka olisin nähnyt yhtä huonoa käytöstä järjestys miehiltä. Ajoimme P6 tien varsiparkkiin ja kävelimme tien päähän ek:lle. Tien päässä oikealla oli iso hiekkatönnäs jonka päälle meinasimme mennä katsomaan rallia, kunnes järjestys mies huuteli että se on kielletty katselu paikka. Tulimme pois ja vaihdoimme paikkaa toiselle puolelle tietä. Vähän ennen ek:n alkua noin 10 hengen porukka linnottautui samaan paikkaam ja eipä heille sanottu mitään, loppujen lopuksi "kielletyllä" katselu paikalla oli noin 30 ihmistä ja KOLME järkkäriä, joista kukaan ei tehnyt elettäkään poistaakseen heitä! Kiitos näille MUNATTOMILLE ja SAAMATTOMILLE järjestysmiehille. Toivottavasti ette enään koskaan ole missään järkkäreinä jos ei ole pokkaa häätää ihmisiä vaarallisilta katselupaikoilta. Hyvä ettei mitään sattunut. Oiskohan kellään tietoa mihin vois valittaa näistä ihmisistä, ois hyviä kuvia tilanteesta =)

Ralliorganisaatio . .

.. lienee ja on oikea paikka kertoa moisista epäkohdista. (Varaudu tympeään kohteluun - Onnea)

Koitas tuolta ehtiä yhteystietoja: http://www.autourheilu.fi/organisaatio
.. tai täältä: http://www.nesteoilrallyfinland.fi

- No MiTTee -

Kenen järjestämä

Kenenköhän kontilla pätkän järjestäminen oli?

Kaipolanvuoresta vielä...

Kaipolanvuoresta vielä... Tienvarsipysäköinti, 3e maksu, eikä kukaan ollut ohjaamassa liikennettä! Siinä sitä sitten oltiin yhdellä tiellä ja autoja "kolmella kaistalla". Mukavan tukkoinen tunnelma.

Puuh.

Kertovat kyllä . .

.. tuolta "pääkallonpaikalta" tarkemmat tarvittavat tiedot, kuten vastuualueen "pääjehun", jolle pitäilis luultavimmin kuvia toimittaa...

- No MiTTee -

Kaivolanvuoresta lisää

Toi tienvarsipysäköinnistä maksun periminen on törkeetä rahastusta, sillä niissä ei ole mitään liikenteen ohjausta tai valvontaa. Sen kyllä ymmärtää että p-maksu peritään pelto- tai pihapaikoitukseta.Vaikka ei niilläkään useinkaan ole palvelua.

Liikennejärjestelyistä

Tässäpä vielä kuva liittyen aiheeseen...
http://ralliradio.yle.fi/node/5221

Ettekö te nyt jo usko

Ettekö te nyt jo usko jämsä on persiistä ei sinne kannata mennä ;)

Väärinmaja

Koskaan ei ole ollut mitään ongelmia järkkärien suhteen. Ja sentään ekat rallit katsottu -70 luvulla. Joten mieleen tulee vanha sanonta....siten metsä vastaa miten sinne huudetaan.

Tänäänkin Väärinmajalla aivan loistavat järjestyshenkilöt P-5 alueella. Tuli ihan mieleen rallit joskus 25-30 vuotta sitten. Sopivan rento ote reilu tunti ennen H-hetkeä. Tiellä sai kävellä ym.

Mutta kun tunti aikaa, niin jo vain mentiin sääntöjen mukaan. Ei missään nimessä tiukkapipoa osoittaen mutta jämäkästi ja määrätietoisesti.

Sen neljän tunnin aikana mitä hommaa seurasin, niin ei minkäänlaista konfliktia järkkärien ja yleisön välillä. Ja jälkimmäisistä osa oli sentään aika tuubassa lauantai-illasta johtuen.

10+ tänne Väärinmajalle!

Järkkäritoiminta

Järkkäritoiminta on taitolaji, eikä luonnistu kaikilta. Tiukkapipoisten tai hommiaan osaamattomien järkkärien toiminta jää hyvin muistiin. Hyviä järkkäreitä taas kehutaan harvoin.

Aivan mut jämsässä sitä

Aivan mut jämsässä sitä hommaa ei vaan osata jämsälle -1

suorastaan törkeätä,mallia Kvuori!

Oli muutenkin ihme toimintaa tuolla ja just näitä vakioita. Tuon kuulin kanssa tuon tienvarsipysäköinnin eräältä kaverilta ja itse olin Palueella missä oli kans aika sekava tunnelma vaikkei autoja ollut kuin kahtapuolen tietä suht kapealla osuudella tosin.

Pätkä taas,no way! järkkärit käskee vaihtaan paikkaa suoralta tieltä,tämän jälkeen eräs mutkakin oli vaarallinen. Sit löytyi semmonen avoin hiekkakuoppa/hakkuualue jossa ei ollut edes lippusiimoja kummallakaan puolella.. osa seisoi tien vieressä mallia korsika ja toiset 10 metriä tiestä ja se sitten olikin ok! (paikalla 2 järjestysmiestä). Ulkomaalainen mies(rally travel) kysyi miksi sinne pitää mennä kun sehän on jo täynnä eikä sieltä sitten näe mitään? järkkäri vastaa ettei tiedä eikä se ole hänen ongelmansa,hänen on vaan käsketty tehdä näin.

Muutenkin oli hienoa jollain pätkillä.. 1h30min ekaan autoon ja tiellä kävely kielletty(huutoja pois,tieltä kävelkää metsässä vaikkei kylteillä tai siimoilla näin oltu osoitettu. Sen ymmärrän jos kisaa viedään englannin malliin ja noille katselualueille kuten on tehty mutta kyllä nyt jossain voitaisiin sentään hieman turvallisuudessa joustaa. mm. loistavat järkkärit tuolla Väärinmajassa,ainakin kohdassa jossa olimme!

ei ollut paikalliset

ei ollut paikalliset järkkärit kyseisellä ek:lla vaan jostain ympäri suomea haalittua porukkaa... Hamina,vaasa yms

EK-Koordinointi

Ek:n koordinointi oli NaSUA/Pollari

Kun väkeä tulee liikaa...

järjellisiin katselupaikkoihin verrattuna, niin loput hakeutuvat paikkoihin, josta näkisi edes hiukan jotain. Jollei järkkäri ole valmistautunut ja pysty pitämään tasapuolista kohtelua, niin järkkärin vikahan se on. Ja paskanmarjat ole! Kyllä se on se ääliö katsoja, jonka pitää tietää mitä on tekemässä. Jos järkkärin pitää muka kertoa ja osoittaa jokaiselle 1000:sta hyvä ja turvallinen istumapaikka, jossa on suomalaisen sorasirkuksen aitiopaikall, niin hohhoijaa. Noh hyvin valmistautunut suomalaisella järjelölä varustettu järkkäri selviää kyllä tilanteesta kenenkään päivää pilaamatta, omaansakaan.

Itse kävin kaipolanvuoren

Itse kävin kaipolanvuoren p3, sama homma 3erppaa piti maksaa eikä kukaan ohjaamassa liikennettä! lipunmyynti ja makkaran myynti oli kyllä järjestetty. meinas olla välillä melko tukossa kun kaikki ajo vaan eteenpäin ja odotti että kyllä siellä ohjataan minne pitää mennä.

tiellä kävelemisestä kysyin että onko annettu joku aika millon ei saa enää tielle päästää, vastaus oli ettei ole mitään aikaa, itse oli päättänyt ettei päästä ketään tielle.

mut...

mm. tuosta järjellisiin katselupaikkoihin kaipolanvuoressa kommentista niin olisi nyt silti voinut suoraan sanoa/huudella ennenkuin kukaan rupeaa tuonne menemään edes että se suora ja mutka siel päässä on kiellettyä katselua-aluetta kun siel tuntu jatkuvasti muutenkin seisovan joku. Muutenkin en ole järkkäritoiminnassa ollut mutta siel sorakuopan kohdilla seisoi toinen järkkäri joten sieltä oltaisiin varmaankin voitu myös estää pääsyä kyseisiin paikkoihin ja toiselta puolelta toisin päin sillä kuuluisalla radioliikenteellä.

Mut ei siinä mitään,lopussa löytyi kumminkin se paikka jossa sai katsoa,sitä vain että mielestäni järkkäritoiminta,p alueiden hoito ei ollut sillä tasolla kun sen kuuluisi olla.

Suomi tosin muutenkin on näis järjestysasioissa aika tiukka jos vertaa muihin MM-Sarjan kisoihin kun muuallakin olen kierrellyt erään kuskin fun clubin kanssa. Tiukkuus ei sinänsä ole huono asia mutta pienoinen jousto jossain tapauksissa olisi ok.

ps.Vellipohjassa mm. kyseinen ongelma oli vältetty lyömällä kyltti kiellettyä katselualuetta seuraavat 3km tästä eteenpäin!