Rallit on ohi taas...

... ja aletaan odottelemaan joulua... Paras talli ja paras kuski voitti, ja hyvä niin. Toivottavasti 2009 Jyväskylässä saadaan taas hyvä meininki, ja lisää makeita kuvia... sitä odotellessa...

Joo.

Taitaa olla rallit ohi pitkäksi aikaa. Tainnu taantuma iskeä tänne palstallekki taasen talviajaksi.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
~ No MiTTee ~
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Rallit on ohi lopullisesti?

Nyt kun talleja tippuu pois kelkasta kun sieniä sateella, niin mikä mahtaa olla MM-Rallin tulevaisuus? Uusia sääntömuutoksia, super2000-autot tulevat kaudelle 2010. Näin WRC-autot siirtyvät historiaan. Surulla haikailen edelleen B-ryhmän ralliautoja ja jotenkin tässä on sulattanut nuo WRC-autot. Taas jälleen kerran petetään rallikatsojat ja mennään lähemmäksi tavallista kauppakassia, joilla pitäis ikään kuin olla jotain tekemistä ralliauton kanssa. Se ei valitettavasti riitä attä autoon liimataan tarrat ja laitetaan putkeet sisälle.

Saa nähdä ketä kiinnostaa mennä katsomaan kun puutarhajyrsimet vinguttaa siellä metsissä kävelyvauhtia. Enkä jaksa uskoa, että nykyiset rallitähdetkän ovat kovin innoissaan jatkamisensa suhteen.

Mikä onkaan rallin tulevaisuus, kun moottoriurheilun suurinta hottia tuntuu nyt olevan kaikenlaiset säästöt lajin ja katsojien kustannuksella.

noh tuota...

En nyt sanoisi että ohi lopullisesti. 2005 vuoden lopussahan 4 tiimiä ilmoitti vetävänsä tehdastuen pois eli Mitsubishi,Skoda,Citroen ja Peugeot. Skoda,Citroen ja Peugeot tosin palasivat yksityistiimien voimin mutta Mitsu ei,siltikin aavikkoralleihin voitiin lähettää 4-5 autoa joka kisaan.

Nyt 09 saattaa monelle fanille kuulostaa jo erittäinkin tylsältä. Citroen vs Ford näyttäisi olevan se kuva MM-Sarjan puolella ja Subarun poistuminen Prodriven havitellessä Hondan F1 tiimin ostoa sekä fakta että uusi autokin jäi 2-3 minuuttia ralli ei varmasti tyydytä ketään joka mielii voittoa etenkin kun kyseessä on entinen kärkitalli mutta nykyisin voittamattomana ollut sitten 05 Wales GB´n.(sekin oli lahjavoitto kun Loeb ei halunnut varmistaa mestaruutta erään momentin takia ja otti aikasakon.)

Suzukin tilanteen sinänsä ymmärtää vaikka auto olikin uusi ja faneille se pelätty uusi Skoda. Fakta silti on että Suzukissa oli potentialia mutta Japanilaiset aina vaativat menestystä. Sitä ei tullut mutta kredittiä siitä että uudellakin autolla ajettiin melkeinpä heti koko kausi ja kun vastassa ei ollut kun kasa entisiä tehdas focuksia sekä tehdas focukset,Citroenilla sama eli priva Citikat ja tehdas autot sekä vielä soppaan lisätään tehdas Subarut voidaan tehtävä nimetä vähintäänkin hankalaksi edes menestyä.

JA SITTEN NÄMÄ UUDET AUTOT : itse näen niissä MM-sarjan taas ottavan nosteen. Kaipaan itsekin B-ryhmän aikoja ja olihan se A.ryhmän tulo silloin ihan järkyttävää katsella niiden autojen jälkeen kun ei touhussa muutenkaan tuntunut olevan järkeä kun Lancia paukutteli reiluja voittoja ennenkuin Toyota saatiin mukaan toisella kilpailukykyisellä nelivedolla.

Super2000 luokka vaikuttaa vähintäänkin kohtuu hyvältä siirtymiseltä ja vieläkun N. ryhmän valmistajatkin saadaan viivalle näen ettei homma pahalta näytä. Katsojan silmästä se ei varmastikaan vaikuta hienolta katsoa samoja autoja kahdessa eri luokassa(kilpaluokka: Super2000+,SuperN ja mahd. ainoastaan juniori käyttöön rajatut WRC autot tuotantoautot: Super2000 ja Ryhmä.N) mutta ainakin merkkejä pitäisi olla viivalla kunhan nuo kaikki kaavaillut autot sekä jo tehdyt sitten ottavat osaa kun valmistajia pitäisi olla jo kymmenkunta ellei enemmänkin. Muutenkin ääntähän S2000 autoista löytyy kanssa ja kun turbo saadaan vielä mukaan niin eiköhän heikot äänetkin jo korjaudu jonkun verran. Niin ja nuo kaavaillut specsitkään nyt eivät kuulosta hullummalta.

Se on totta että eiköhän vanhemmat kuljettajat lopeta huipputasolla ajamista siihen ja itse uskon ainakin ettei ehkä mm. Loeb vain viitsi enään ja ehkä Petter mutta niin sitä sanottiin B.ryhmän aikanakin jo,sekä veikkailtiin. Siltikin melkein kaikki huiput nähtiin viivalla ja uusiakin tulevia tähtiä saatiin mukaan.

arvio: mahdollisesti surkea 09.. tulevaisuus onkin sitten aikalailla suhtautumiskysymys.

Jouluna hyvällä tuulella

Joo kylä näi o mitä pojjaat sanoo.
Ei ole ensimmäinen iso myllerrys WRC rintamalla. Tilannetta ei saada muutettua mököttämällä. Otetaan kaikki positiivinen esiin ja sit kautta luodaan uutta henkeä peliin. KAIKILLE HYVÄÄ JOULUA JA AJELLAA RAUHALLISESTI.

Minunkin puolesta...

Hyvää Joulua Ja Onnellista Uutta Vuotta Kaikille Ralli-Ihmisille!