Ralliradio virittäytyy (14.7.)

Eipä aikaakaan, kun Jyväskylässä taas pörisee. Reilun kahden viikon kuluttua torstaina 30.7. Killeriltä se taas alkaa - Jyväskylän 59. rallikoitos!

Viiden viikon kesälomalla ralli oli mielessä parina päivänä, kun piti kesken pääsotaharjoituksen (Maanvyöry09) duunata VM:n Katsojaoppaaseen Ralliradion sivu. Viime vuonna piti tehdä koko aukema, nyt pääsin vähemmällä. Katsojaoppaasta löytyy kätevästi perusfaktat tulevasta Ralliradiosta. Kesälomalla vahvistui myös ilouutinen: FIA palautti MM-rallin Jyväskylään 2010. Se onkin Jyskälän 60 vee juhlakisa!

Loman jälkeen tuli huhkittua viikko normitöitä YLE Keski-Suomen uusissa tiloissa ihan keskellä Jyväskylän keskustaa. Eilisestä alkaen focukseni on suunnattu Ralliradion toteutukseen. Ensi töiksi väsäsin "to do" -listan. Jestas, että siitä tuli pitkä! No, asioilla on tapana järjestyä, joten tänään tiistaina listan asioista moni on jo hoitunut ja moni nytkähtänyt eteenpäin, vaikka koko Suomi onkin nyt lomalla.

Koko Suomen ralli-ilta 28.7. klo 18

Tänään vahvistui, että ti 28.7. valtakunnalliseen Radio Suomen ralli-iltaan Jyväskylän studioon saadaan Juho Hänninen, 27 ja hänen kartturinsa Mikko Markkula. Heinäkuussa kaksikko teki selvää jälkeä IRC-sarjan Venäjän rallissa Viipurissa. Tehdastallin Skodalla ajava kaksikko puhkuu menohaluja myös Jyskälän soraränneissä.

Radio Suomen ralli-ilta alkaa ti 28.7. kello 18. Studioon on tulossa myös kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen Neste Oil Rallista ja ehkäpä myös uudet toimitilat nelostien varrella 29.7. avaava rallimestari Tommi Mäkinen. Ralliradioa illassa edustavat Kristian Sohlberg, Marko Miettinen ja allekirjoittanut. Lisäinfoa mm. Ralliradion netistä.

Digijärkkäri kuvakisan pääpalkinnoksi

Tänään selvisi myöskin, että Ralliradion digikuvakisasta on innostunut myös ammattilaisten arvostama kameramerkki Nikon. Kuvakisan pääpalkinto, uusi digijärkkäri, saa kuvaamaan taatusti entistä innokkaammin. Muitakin palkintoja on kertynyt ja niistä lisää myöhemmin mm. kuvakisan säännöissä. Ne muuten julkaisin tänään täällä ralliyhteisössä! Check it out!

Säännöt ovat taas sen verran kierot, että ne saattavat FIA-tyyliin muuttua kesken kisan ;) Sanna Pirkkalainen on luvannut kirjoittaa väkevää tekstiä viime vuoden kuvakisan voittokuvaa haukkuneille. Varokaa vaan, äijät ;)

Lindroosin Jussi väänsi tänään Ralliradion nettiin videota toukokuisesta ennakkomatkastamme rallipoluille. Se julkaistaan lähipäivinä. Pirkkalaisen Sanna puolestaan julkaisi tuolla rallinetissä Marko Miettisen ja Kristian Sohlbergin iloksi kaksikon varsin vekkulin tuotoksen viime vuoden rallin loppumetreiltä. Pojilta jäi vahingossa mikki auki ja tietäähän sen mitä netissä ympäri maailman kuului ;)

Lisää naisia Ralliradioon!

Ralliradion 2009 tiimistä vielä sen verran, että rallireitillä erikoiskokeita selostavat Niki Juusela, Olli Ikäheimo ja Jussi Lindroos. Paviljongin kisastudiossa naisten määrä tuplaantuu, kun Sannan lisäksi studioon saapuu uusi ääni, Kymenlaakson radion vauhtimimmi Mari Pekkanen. Mari keskittyy kisaseurantaan Kristian Sohlbergin, Marko Miettisen, Tony Melvillen ja Juha Peltoperän kanssa. Heitä paimentaa on air tuottajana Antti Korhonen Radio Suomesta. Sanna puolestaan keskittyy Paviljongissa uuteen aluevaltaukseensa eli Ralliradion entistä tehokkaampaan nettituotantoon yhdessä Antti Seppälän kanssa.

Antin asemapaikka on Ylen uusissa tiloissa Kauppakadulla. Siellä sijaitsee myös Ralliradion ohjaamo, jossa tahtipuikkoa heiluttavat Jyri Kataja-Rahko, Miika Havo ja Marika Paaso. Heidän hoidossaan on myös Ralliradion kuuma puhelinlinja 014-4444 993.

Ilman tekniikkaa Ralliradio ei kuuluisi minnekään. Tärkeitä teknisiä lenkkejä ovat Pete Hårhd, Atte Penttinen, Tommi Slotte, Juhani Rautio, Kalevi Laine ja Jarmo Huhta. Yhteistyökumppaneina ovat mm. Digita, KSH-Valvonta, InMics sekä tietenkin AKK Motorsports, joka järjestää koko kisan.

Ralliradion päätuotannosta vastaa allekirjoittanut ja yleisjohdosta maakuntaradion päällikkö Eila Honkavaara. Ja ilman tehokasta assistenttia Pirkkoa Tainiota Ralliradion tekijöillä saattaisi olla uupelo eväistä ja majapaikoista ;)

Huomenna keskiviikkona on tarkoitus keskittyä Paviljongin kisastudion varustamiseen ja mm. Tanssisali Lutakon katolle tulevan webcamin palomuuri-problematiikkaan. Rallia ennakoiva yleisökisakin olisi kiva saada pyörimään. AKK:lta on tulossa rallipasseja palkinnoksi ;)

Lopuksi kiitoksia Sannalle vahvasti uudistuneesta Ralliradion netistä ja Ylen Uusille Palveluille tämän yhteisön julkaisualustan uusimisesta. Ja Marko: pidä kone käynnissä ;)

Lisää Ralliradion virittäytymisestä lähipäivinä ;)

T: Arvo

Ollaan taas herätty...

Mitenkähän nämä eri kilpailusarjat toimivat tänävuonna? Viimevuonna taisi olla kuvakisa, videokuvakisaa ym. mutta pelkkä kuvakisa tais lopunkaiken saada ne palkinnot, tai osa heistä. Itse en ole saanut vieläkään palkintoani :(

Nyt on hyvä huikkailla, kun täällä ollaan jokseenkin hereillä.

Hei!

Selvitin asiaa ja vastasin sinulle sähköpostilla. Soitellaan huomenna. T: Arvo

Ralliradio

Kertokaahan näin tyhmälle tietokoneen käyttäjälle miten tuon teidän itsenne kehuman ralliradion saa kuulumaan??
Ei aukea areena ainakaan Ruotsin puolella.