Mitä on tapahtunut...
Zadariaan saapuvat kankurin siamilaiset kaksoset Salixin Usma ja Mare. Heidän on määrä kutoa kihlajaispuvut herttua Kaunen ja Soima Sorikontyttären häihin. Matkallaan Zadariaan he näkevät noita Nardus Navean, joka antaa velholle pullollisen vihreää juomaa.
Zadariassa kaikki tuntuu olevan sekaisin. Musta surma on vaatinut jo yhden uhrin. Mutta kansan keskuudessa huhutaan että tauti ei olisikaan mustaa surmaa.
Velho haluaisi kuninkaan järjestävän turnajaiset jotta kansa unohtaisi pelkonsa. Herttua Kaune väittää, että linnasta kyllä löytyy aseita kunhan vain osaa etsiä.
Monet ihmiset kiinnostuvat pian kankurin siamilaisista kaksosista. Puolisoaan surevalle kuninkaalle he tuovat mieleen jotain hyvää ja kadonnutta, peikko seuraa heitä kaikkialle, velhossa he herättävät epäilyjä, ja seikkailija Javelot, joka on päässyt kuninkaan suosioon, ihailee heitä, etenkin vaaleaa Usmaa.
Linnan salissa roikkuva piilipuulipun puolikas vetää Usmaa puoleensa ja hän näkee näyssä kuninkaan kuolevan.

 
 

Herttua Kaunen ja Soiman hääjuhlassa on Soiman aika maksaa velholle velkansa: hän myrkyttää kuninkaan velholta saamallaan vihreällä juomalla. Kuningas Radomirin aika päättyy. Noita Nardus Navea alkaa kulkea takaperin aivan kuin yrittäisi saada jotain tehtyä tekemättömäksi.
Maaret ei suostu kertomaan Ullalle jäikö Jonne hänen luokseen yöksi. Rauli ei pidä Jonnesta. Ulla sanoo Raulille, että Jonne on hyvännäköinen. Maaret sanoo tietävänsä nyt mitä on olla rakastunut. -Kun tämä kesä on ohi hän ei ole enää neitsyt.