YLE YLE TV1 Uutiset Urheilu Ohjelmaopas Palaute
 
Suuret suomalaiset
Finalistit
100 Suurinta suomalaista
Tulosseuranta
Tiedotteet
Kampanjakalenteri
In english
Etusivu
Keskustele
Lähetä e-kortti
Palaute
Finalistit
Ehdokkaat

A  B  C  E  F  G  H  J 
K  L  M  N  O  P  R  S 
T  V  W  Y  Kaikki

Oma Ehdokas

Lucina Hagman
Veikko Hakulinen
Tarja Halonen
Heidi Hautala
Reino Helismaa
Mika Häkkinen
Sirkka Hämäläinen
Ehdokas Ehdokas

Mika Häkkinen
s. 1968
Autourheilun kuninkuusluokan kaksinkertainen maailmanmestari
Ehdokas numero 26

Ehdokas 26

MIKA HÄKKINEN

Formulatähti Mika Häkkinen on voittanut kahdesti rata-autoilun arvostetuimman tittelin, Formula 1:n maailmanmestaruuden. Ympäri maailmaa levinnyttä kilpailusarjaa seuraava kansainvälinen megajulkisuus on tehnyt Häkkisestä näkyvän Suomen ja suomalaisuuden edustajan.

Häkkinen kertoo rakastuneensa kilpa-autoiluun viisivuotiaana ja jo kuusivuotiaana hänellä oli oma karting-auto. Britannian F3-sarjan voitto 1990 avasi lahjakkaalle nuorelle kuljettajalle ovet kuninkuusluokkaan. Toisena F1-vuotenaan Häkkinen ajoi MM-pisteille kehnohkolla autolla, vakiinnutti paikkansa F1-maailmassa ja sai seuraavaksi kaudeksi paikan McLarenin huipputallista.

Hengenvaarallinen suistuminen radalta Australiassa 1995 oli lopettaa Häkkisen uran. Kuljettajan sisukasta taistelua elämästään seurasi koko Suomi. Kannattajiensa suureksi riemuksi Häkkinen paitsi toipui myös palasi radalle seuraavan kauden alussa.

Häkkisen voittojen tie alkoi syksyllä 1997 ja seuraava kausi oli hänelle jo riemujuhlaa. Mestaruus kaudella 1998 tuli tiukkojen taistojen jälkeen lopulta selvällä erolla kilpakumppani Michael Schumacheriin. Toisella mestaruuskaudellaan 1999 Häkkinen oli entistäkin nopeampi ja osoitti kykynsä tehdä parasta jälkeä silloin, kun paineet ovat kovimmat.

Syntyi 28.9.1968 Helsingissä


Lähteet:
Juha Kärkkäinen, Kansallisbiografia, SKS

Kuva: Suomen Kuvapalvelu

YLE ©2004