YLE YLE TV1 Uutiset Urheilu Ohjelmaopas Palaute
 
Suuret suomalaiset
Finalistit
100 Suurinta suomalaista
Tulosseuranta
Tiedotteet
Kampanjakalenteri
In english
Etusivu
Keskustele
Lähetä e-kortti
Palaute
Finalistit
Ehdokkaat

A  B  C  E  F  G  H  J 
K  L  M  N  O  P  R  S 
T  V  W  Y  Kaikki

Oma Ehdokas

Mika Waltari
Tapio Wirkkala
Georg Henrik von Wright
Hella Wuolijoki
Ehdokas Ehdokas

Sari Baldauf
s. 1955
Maailman naisjohtajien eliittiä, vaikuttaja Nokian huipulta
Ehdokas numero 7

Ehdokas 7

SARI BALDAUF

Nokia Networksin toimitusjohtaja ja Nokia Oyj:n johtokunnan jäsen Sari Baldauf on ollut nostamassa Suomen matkaviestinteollisuutta maailman huipulle. Näyttävän uran tehnyt Baldauf lukeutuu maailman naisjohtajien kärkeen. Yhdysvaltalainen talouslehti Fortune nimesi Baldaufin Euroopan tärkeimmäksi naisjohtajaksi 1998, Wall Street Journal puolestaan Euroopan menestyneimmäksi naisjohtajaksi 2002. Fortunen listaamien maailman vaikutusvaltaisimpien naisjohtajien joukossa Baldauf on ollut useampaan otteeseen, korkeimmillaan sijalla 14.

Kauppatieteiden maisteri Baldauf on tehnyt pioneerityötä Nokian Aasian ja Tyynenmeren alueen johtajana, johtanut Nokia Telecommunications, Cellular Systemsiä, sekä toiminut Telenokian liiketoiminnan kehitysjohtajana. Baldaufin johtamisfilosofian ytimessä on ollut selkeä ja toimintaa eteenpäin vievä visio. Hän on painottanut korkean osaamisen ja koulutuksen merkitystä innovatiivisuuden ja kilpailukyvyn lähteenä. Globaalin yrityksen johtajana Baldauf on korostanut myös herkkyyttä kulttuurierojen kohtaamiseen.

Baldaufin työpanos ja tulevaisuuteen uskova elämänasenne palkittiin Suomen positiivisimman ihmisen tittelillä 1994. Tietoyhteiskunta-asiain neuvottelukunnan jäsenenä Baldauf on ollut hahmottamassa niitä haasteita, joita tietoyhteiskunnan muotoutuminen on Suomelle tuonut tullessaan.

Syntyi 1955 Kotkassa


Lähteet:
Nokia Oyj:n www-sivut

Kuva: Nokia Oyj

YLE ©2004