YLE YLE TV1 Uutiset Urheilu Ohjelmaopas Palaute
 
Suuret suomalaiset
Finalistit
100 Suurinta suomalaista
Tulosseuranta
Tiedotteet
Kampanjakalenteri
In english
Etusivu
Keskustele
Lähetä e-kortti
Palaute
Finalistit
Ehdokkaat

A  B  C  E  F  G  H  J 
K  L  M  N  O  P  R  S 
T  V  W  Y  Kaikki

Oma Ehdokas

C.G.E. Mannerheim
Karita Mattila
Ehdokas Ehdokas

Ville Valo
s. 1976
HIM -yhtyeen keulahahmo, Love Metalin nouseva tähti
Ehdokas numero 92

Ehdokas 92

VILLE VALO

Rockyhtye HIM:in karismaattinen keulahahmo ja vokalisti Ville Valo on valloittanut laajan eurooppalaisen fanijoukon HIM:in kivuttua toistuvasti useiden maiden single- ja albumilistojen kärkeen. Suomalainen musiikkiteollisuus onkin saanut huomattavan piristysruiskeen yhtyeen myötä. Yhtyeen viimeisin levy Love Metal (2003) singahti heti listoille Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa. HIM:in levymyynti on kasvanut jo parin miljoonan albumin suuruiseksi, ja yhtye on hyvää vauhtia etenemässä myös englanninkielisen maailman valloituksessa.

Vuonna 1995 perustettua, platinaa myynyttä HIM:iä pidetään goottirockin elvyttäjänä, ja Love Metalin kehittäjänä. Musiikissa melodiat yhdistyvät runolliseen lyriikkaan. Elämää suurempi, kuolemaa lähellä oleva, ristiriitainen rakkaus on keskeinen teema. Laulujen sanat kirjoittava Valo on yhtyeen perustajajäseniä. Yhtyeen tunnus, pentagrammin ja sydämen yhdistelmä heartagram edustaa soundia, jossa yhdistyvät pop, metalli, gootti ja glamrock.

Ensilevy Greatest lovesong vol. 666 (1996) sai heti hyvän vastaanoton Skandinaviassa, ja kiertue vakiinnutti fanipohjan. Toinen albumi, massiivisen suosion Euroopassa saavuttanut Razorblade Romance (2000) on vastikään julkaistu Yhdysvalloissa. Deep Shadows and Brilliant Highlight (2001) myi niinikään hyvin. Tunnettuun kansainväliseen fanijoukkoon kuuluvat mm. näyttelijä Juliette Lewis ja Ozzy Osbourne.

Syntyi 22.11.1976 Helsingissä


Lähteet:
HIM-yhtyeen www-sivut
Suomalaisen musiikin tiedotuskeskuksen www-sivut
Universal Recordsin www-sivut

Kuva: Suomen Kuvapalvelu

YLE ©2004