YLE YLE TV1 Uutiset Urheilu Ohjelmaopas Palaute
 
Suuret suomalaiset
Finalistit
100 Suurinta suomalaista
Tulosseuranta
Tiedotteet
Kampanjakalenteri
In english
Etusivu
Keskustele
Lähetä e-kortti
Palaute
Finalistit
Ehdokkaat

A  B  C  E  F  G  H  J 
K  L  M  N  O  P  R  S 
T  V  W  Y  Kaikki

Oma Ehdokas

Jorma Ollila
Ehdokas Ehdokas

Jorma Ollila
s. 1950
Nokian pääjohtaja, viestinvisionääri, yhteiskuntavaikuttaja
Ehdokas numero 58

Ehdokas 58

JORMA OLLILA

Pääjohtaja, hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila on johtanut Nokian uutta linjaa yhtiönä, joka tekee historiaa langattoman kommunikaation globaalina edelläkävijänä. Samalla Ollilaa voidaan pitää yhtenä keskeisistä yhteiskuntavaikuttajista, sillä taloudellisen hyvinvoinnin lisäksi telekommunikaatiomenestys on vaikuttanut keskeisesti Suomen uuden kansallisen identiteetin muotoutumiseen 1990-luvulla.

1980-luvun puolivälissä Nokiaan tullut Ollila toimi monissa keskeisissä johtotehtävissä ennen pääjohtajuutta. Toimitusjohtajana hän esitteli kunnianhimoisen strategian, joka menestyksekkäästi muokkasi uudelleen entisen teollisuusjätin ja kiihdytti Nokian kasvun yhdeksi eturivin yrityksistä matkapuhelin- ja televerkkomarkkinoilla.

Ollila johdossaan Nokia on saavuttanut globaalin johtoaseman ja se on listattu kuuteen pörssiin. Ollila on saanut kansainvälistä tunnustusta visiostaan ja aktiivisesta toiminnastaan. Hän on Pekingin kaupungin kunniajäsen, ja on saanut useita kunniamerkkejä mm. Puolasta, Saksasta, Unkarista, Virosta ja Suomesta.

Ollila on opiskellut valtio-opin maisteriksi Helsingin yliopistosta, ekonomiksi London School of Economicsista (LSE) sekä diplomi-insinööriksi Teknillisestä korkeakoulusta. Hän on sekä valtio-opin että tekniikan kunniatohtori Helsingin yliopistossa ja Teknillisessä korkeakoulussa. Hän on LSE:n kunniajäsen sekä Sähkö- ja elektroniikkainsinöörien instituutissa.

Syntyi 15.8.1950 Seinäjoella


Lähteet:
Nokia Oyj:n www-sivut

Kuva: Suomen Kuvapalvelu

YLE ©2004