YLE YLE TV1 Uutiset Urheilu Ohjelmaopas Palaute
 
Suuret suomalaiset
Finalistit
100 Suurinta suomalaista
Tulosseuranta
Tiedotteet
Kampanjakalenteri
In english
Etusivu
Keskustele
Lähetä e-kortti
Palaute
Finalistit
Ehdokkaat

A  B  C  E  F  G  H  J 
K  L  M  N  O  P  R  S 
T  V  W  Y  Kaikki

Oma Ehdokas

Lucina Hagman
Veikko Hakulinen
Tarja Halonen
Heidi Hautala
Reino Helismaa
Mika Häkkinen
Sirkka Hämäläinen
Ehdokas Ehdokas

Heidi Hautala
s. 1955
Vihreän liiton vahva vaikuttaja
Ehdokas numero 24

Ehdokas 24

HEIDI HAUTALA

Vihreän liikkeen uranuurtaja Heidi Hautala on ajanut ympäristön ja tasa-arvon asiaa toimittajana, paikallispolitiikassa, kansanedustajana ja Euroopan parlamentissa. Maa- ja metsätaloustieteiden maisteri Hautala muistetaan myös vuoden 2000 presidentinvaaleissa keskustelua terävöittäneenä ehdokkaana.

Puutarhatieteen opiskelijana Hautala oli synnyttämässä legendaarista Kasvis-ravintolaa, joka oli liikeyritystä enemmän vaihtoehtoisen elämäntavan ja työllistämisen koelaboratorio. 1980-luvun puolivälissä Hautala oli perustamassa Vihreää liittoa. Puolueeksi rekisteröityneen liiton puheenjohtajana hänestä tuli vihreiden läpimurron keulakuva.

EU-jäsenyyden alusta lähtien ympäristövastuullista lainsäädäntöä, politiikan avoimuutta ja globaalin oikeudenmukaisuuden asiaa ajanut Hautala on ollut näkyvimpiä europarlamentaarikkojamme. Toisissa EU-vaaleissaan Hautala oli Suomen äänikuningatar, joka ensimmäisenä suomalaisena nousi myös europarlamenttiryhmänsä johtoon. ”Tapaus Hautala”, voitto asevienti-asiakirjan salaamiseen pyrkineistä EU-ministereistä EY-tuomioistuimessa, on kirjattu merkittävänä ennakkotapauksena päätöksenteon avoimuutta koskevaan lainsäädäntöön.

Hautala on aktiivinen toimija myös kansalaisjärjestöissä. Persoonallaan hän on ollut luomassa modernin, maanläheisen ja ideologialleen uskollisen päätöksentekijän kuvaa.

Syntyi 1955 Oulussa


Lähteet:
Vihreän Liiton www-sivut
Heidi Hautalan www-sivut

Kuva: Suomen Kuvapalvelu

YLE ©2004