YLE YLE TV1 Uutiset Urheilu Ohjelmaopas Palaute
 
Suuret suomalaiset
Finalistit
100 Suurinta suomalaista
Tulosseuranta
Tiedotteet
Kampanjakalenteri
In english
Etusivu
Keskustele
Lähetä e-kortti
Palaute
Finalistit
Tiedotteet

Väliaikatietoja äänestyksestä
30.11.2004

Suuret Suomalaiset –äänestyksessä on tähän mennessä annettu kaikkiaan yli 140 000 ääntä. Internetin kautta annettujen äänien perusteella maakuntien välillä on eroja äänestyskäyttäytymisessä. Lisäksi miehet ovat olleet naisia ahkerampia nettiäänestäjiä.

Kärjessä Mannerheim ja Kekkonen

Netissä äänensä antaneiden mukaan Mannerheim ja Kekkonen ovat kärkisijoilla, he ovat keränneet ääniä tasaisesti kaikkialla. Kekkosen heikkous on kuitenkin Uusimaa, jossa hän ei ole saanut yhtä vahvaa kannatusta kuin muualla maassa.

Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa kisa kärkimiesten Mannerheimin ja Kekkosen välillä erityisen tiukkaa. Hämeessä nettiäänestyksessä vahvoilla ovat myös kulttuurimiehet Sibelius ja Agricola. Pirkanmaalla Halonen ja Ylppö saaneet ääniä kärkimiesten ohella, Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa jalkaväenkenraali Ehrnrooth kuuluu vahvimpiin ehdokkaisiin.

Risto Ryti on vahvoilla Etelä-Pohjanmaalla. Hän on saanut siellä jopa enemmän kannatusta kuin kotimaakunnassaan Satakunnassa, jossa kannatus on myös vahvaa. Myös Pohjanmaa ja Varsinais-Suomi ovat Rytin alueita.

Savossa Agricola ja Ylppö keikkuvat kärjen tuntumassa, samoin Keski-Suomessa. Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla Agricola kerännyt ääniä paljon. Ahvenanmaalla nettiäänien perusteella vahvoilla ovat Ryti ja Halonen, Agricolalle Ahvenanmaa ei ole suotuisa. Ulkosuomalaisten mielestä Agricola ja Ryti vahvoja ehdokkaita kärkikaartiin.


Miehet ottaneet netin omakseen

Netissä äänestäneistä 61 prosenttia on miehiä ja 39 prosenttia naisia. Nettiäänten perusteella Mannerheim on ylivoimaisesti vahvin miesten ehdokas: hän on saanut äänestäneiltä miehiltä 77 prosenttia äänistään, naisilta 23 prosenttia. Vastaavasti Halonen on kerännyt naisilta äänistään 71 prosenttia ja miehiltä 29 prosenttia. Tasaisin äänten sukupuolijakauma on kulttuurimiehillä Sibeliuksella ja Agricolalla, kumpainenkin saanut noin puolet äänistään miehiltä ja puolet naisilta.

Äänestys internetissä päättyy keskiviikkona 1.12. klo 24.00. Sunnuntain 5.12. finaaliohjelman aikana kaikki voivat vielä äänestää ehdokkaitaan tekstiviestillä tai soittamalla aina suoran lähetyksen loppumetreille asti.


10.12.2004
Äänestäjien perusteluja valinnalleen
Finaaliäänestyksessä internetin kautta äänestäneet perustelivat ehdokkaansa suuruutta omin sanoin. Sivun lopussa poimintoja finaaliäänestykseen osallistuneiden perusteluista.
Lue
 
07.12.2004
Nettiäänestäjien arviot finalisteista
Internetissä äänestäneet arvioivat äänestämäänsä ehdokasta eri ominaisuuksien valossa. Tässä äänestäjien arviot kaikkien finalistien osalta.
Lue
 
05.12.2004
Mannerheim on suurin suomalainen
Marsalkka Mannerheim on valittu kaikkien aikojen suurimmaksi suomalaiseksi YLE TV1:n Suuret Suomalaiset –äänestyksessä.
Lue
 

Seuraavat

YLE ©2004