YLE YLE TV1 Uutiset Urheilu Ohjelmaopas Palaute
 
Suuret suomalaiset
Finalistit
100 Suurinta suomalaista
Tulosseuranta
Tiedotteet
Kampanjakalenteri
In english
Etusivu
Keskustele
Lähetä e-kortti
Palaute
Finalistit
Tiedotteet

Finaaliäänestys on alkanut
31.10.2004

Kymmenen suurimman suomalaisen joukko on nyt selvillä: Suuret Suomalaiset –finalistit ovat Arvo Ylppö, Urho Kekkonen, Mikael Agricola, Tarja Halonen, Aleksis Kivi, Risto Ryti, Elias Lönnrot, Adolf Ehrnrooth, Jean Sibelius ja Carl Gustaf Mannerheim. Myös sadan suurimman listalle yltäneiden nimet on julkistettu.

Nyt alkaneessa finaaliäänestyksessä katsojat ratkaisevat, kuka finalisteista on kaikkien aikojen suurin suomalainen. Finaaliäänestys on käynnissä 31.10.-5.12. Äänestyksen tueksi esitetään kaikista finalisteista esittelydokumentit, joissa finalistin puolestapuhuja, tunnettu nykypäivän suomalainen, johdattaa katsojat ehdokkaansa elämään ja saavutuksiin. Dokumentit esitetään TV1:ssä tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 20. Tarkemmat esitysajat kampanjakalenterissa.

Äänestää voi internetissä, soittamalla, tekstiviestillä tai postikortilla. Äänestysnumerot ja tarkemmat ohjeet Äänestä-osiossa ja teksti-tv:n sivulla 390.

10.12.2004
Äänestäjien perusteluja valinnalleen
Finaaliäänestyksessä internetin kautta äänestäneet perustelivat ehdokkaansa suuruutta omin sanoin. Sivun lopussa poimintoja finaaliäänestykseen osallistuneiden perusteluista.
Lue
 
07.12.2004
Nettiäänestäjien arviot finalisteista
Internetissä äänestäneet arvioivat äänestämäänsä ehdokasta eri ominaisuuksien valossa. Tässä äänestäjien arviot kaikkien finalistien osalta.
Lue
 
05.12.2004
Mannerheim on suurin suomalainen
Marsalkka Mannerheim on valittu kaikkien aikojen suurimmaksi suomalaiseksi YLE TV1:n Suuret Suomalaiset –äänestyksessä.
Lue
 

Seuraavat

YLE ©2004