YLE Teema

 

Julkaistu keskiviikkona 16.12.2009 12 161

YLE Teeman kanavasivut – miten niistä saisi parhaiten hyödyn irti?

Kirjoittanut: Sandra Saulo

Jos näet tämän tekstin, olet päätynyt YLE Teeman uusille kanavasivuille. Uudistusta on tehty hartaasti ja toivomme, että lopputulos miellyttää.

Uudella sivustolla YLE Teeman ohjelmat on jaoteltu kahdeksaan aiheeseen: Dokumentit, Elokuvat, Draama, Historia, Kulttuuri, Musiikki, Oppiminen ja Tiede & Terveys. Näiden aiheiden kautta toivomme YLE Teeman tarjonnan jäsentyvän helposti. Itse ohjelmat voivat kuulua monen aiheen alle. Aihealueet näkyvät myös juttuarkistossa, jossa artikkeleita voi selata aiheen mukaan.

Oletko TV-arkiston vakiokatsoja tai etsitkö Teemalauantaita? Ei hätää – tärkeimmät ohjelmapaikat löytyvät myös täältä: http://teema.yle.fi/ohjelmat Täältä löytyvät mm. kaikki dokumenttien ohjelmapaikat, elokuvapaikat, TV-arkisto, Teemalauantai, Parrasvalot, Rock ja nyt juhlakaudella erityisen tärkeä: Lahjapaketit.

Uutena elementtinä sivuillamme on kanavablogi, joka avaa teemallista ajattelua. Toisinaan blogistina on joku kanavatiimistä ja toisinaan ohjelmaamme liittyvä persoona.

Ohjelmiimme liittyy myös visoja ja äänestyksiä. Tänä jouluna sivuillamme on Lahjapakettivisa, jossa oikein arvanneiden kesken arvotaan 10 kpl Yhteinen sävel -albumeja.

Toivon, että uusien kanavasivujen avulla ohjelmistomme löytyy helposti ja vaivattomasti. Toivon myös, että te käyttäjät annatte palautetta uusista sivuista joko palaute-sähköpostiimme teema.palaute@yle.fi tai Facebook-faniryhmämme keskustelupalstalle. Näin YLE Teeman sivusto kehittyy entistä paremmaksi.

Suosittele161 Suosittelee

Kommentit

Linkit

En ymmärrä Teeman sivustoja. Haen esim. 4. adventtisunnuntain ohjelmaa Marjatta Leppäsestä klo 9:40, mihin ohjelmatiedoissa on linkki. Linkki johtaa linkkiluetteloon, jossa ekana on linkki Marjatta Leppäseen Teema-kanavan teemana. No, se linkki vie Teeman sivustolle, jossa kehotetaan valitsemaan oma joulupaketti ja muuta vastaavaa.

Miten ihmeessä löydän tietoja Marjatta Leppäsestä ja nimenomaan siitä ohjelmasta, mistä nyt haluan löytää tietoja??

Teuvo

Linkit ovat ihan sekaisin. Muutenkin kovin sekavaa.
Ei tuoltakaan mitään löydä:
http://teema.yle.fi/ohjelmat
Taisi jäädä helpoksi mainostettu jäsennys kesken?

kaista2

Marjatta Leppänen löytyy täältä: http://teema.yle.fi/ohjelmat/juttuarkisto/estradiviihteen-konkari-marjat...

Kun klikkaa otsikkoa: Estradiviihteen konkari Marjatta Leppänen elementissään tällä sivustolla: http://teema.yle.fi/ohjelmat/ohjelmapaikat/tv-arkisto, löytyy artikkeli Marjatta Leppäsestä.

Mielestämme jäsennys ei kuitenkaan ole kesken: ohjelmapaikat löytyvät ohjelma-alueiden oranssilta alueelta, jos aiheista ei löydy mieleistä. Juttuarkistomme vaatii vielä kehittelyä ja siihen palaamme vuoden vaihteen jälkeen.

Näin alkuvaiheessa sivuilta voi myös löytyä joitakin virheitä, joita karsimme mahdollisimman nopeasti.

terv. Sandra Saulo

Ei parannusta

Sivusto on kaikenkaikkiaan sekavampi ja vaikeampi hakea ohjelmia, "ohjelmapaikat" eivät kyllä selkiytä käyttöä vaan lopputulos on aika sekamelskaa.

Tilu

Huh, huh aivan hurjan sekavat sivut!
On vaikea kaiken sälän keskeltä löytää täsmällistä tietoa esim. tulevista draamasarjoista yms.
Kyllä Teemalla ovat tärkeintä hyvät ja korkeatasoiset ohjelmat, kuin nettisivujen kikkailu. Häätää sivuilta pois ennenmin, kuin houkuttaa tutustumaan tarjontaan.

Penkkimuusikko

Uudet sivunne ovat aivan kamalat - yhtä sekamelskaa! Niissä ei tunnu olevan mitään logiikkaa. En ole löytänyt yhtään ohjelmatietoa mitä olen etsiskellyt...

HarriP

Kovasti on sekavaksi mennyt. Ei löydy, ei tiedä. Mikä mahtoi olla syy "uudistukseen". Käyttäjät pyysivät? Enpä usko.

Etsijä

Sivut ovat entistäkin sekavammat. Aivan mahdotonta löytää hakemaansa. Ketä kiinnostavat tekijöiden blogit? Tulossa olevat draamasarjat ja elokuvat sen sijaan kiinnostaisivat. Elokuvien paketointi eri "kinoihin" on joutavaa kikkailua ja yksinkertaistavaa lokerointia; hyvä monitahoinen elokuva saattaa mennä huomaamatta ohi, kun mainostetaan vaan sitä kinoa. Kaikki elokuvat voisivat vallan mainiosti olla samalla elokuvasivulla ja mielellään aikajärjestyksessä, sama pätee draamasarjoihin. Ohjelmatiedoissa pitäisi mainita ensin elokuvan oma nimi ja sitten vasta lopuksi se kino, johon kyseinen elokuva teidän mielestänne kuuluu, jos on pakko. Toisinaan elokuvien ja draamojen esittelykuvissa sivuillanne ei olekaan päähenkilö(t) vaan joku sivuroolin esittäjä; tähänkin toivoisin tarkkuutta.

uusi käyttjä

Olen tyytyväinen ja löytänyt etsimäni.

Anonyymi

Hei,
Yritin löytää suojele minut rakennuskohteista tietoa missä mennään, mutta ei löydy mitään uutta. Kumma kun vieläkin on lomake, jolla voi ilmoittaa kohteen vaikka pitäisi itse ohjelman teko olla käynnissä. Epäilyttää, että koko ohjelmaa ei tulekkaan. Voisitko sivut päivittää ja kertoa ihan kaikille muillekin tiedoksi missä ohjelmanteossa mennään ja tuleeko se laisinkaan.

Anonyymi

Katso linkin alta:

http://teema.yle.fi/ohjelmat/juttuarkisto/suojele-minua

Suojele minua -hankkeesta oli keväällä sen päättyä alla oleva uutinen noin kuukauden verran etusivullamme. Pahoittelemme, että lomake todellakin edelleen löytyy HAE TEEMASTA avulla. Pyydämme teknistä tukea poistamaan sen näkyviltä, mikäli se on mahdollista. Tällä hetkellä suojelukohteet, ovat näkyvissä Elävässä arkistossa paikkakuntien alla olevan linkin takana http://yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=1&ag=73

Saapuneista ehdotuksista kuvataan tv-ohjelma ensi syksyn aikana.

Suojele minua! -ohjelma keräsi kevään aikana ehdotuksia uusiksi suojelukohteiksi. Vastauksia tuli yli kolmesataa. Ehdotuksia tuli joka puolelta Suomea ja eri aikakausilta. Suojeltavaksi ehdotettiin muun muassa baareja, kyläkauppoja, tehdasrakennuksia, kioskeja, huoltoasemia ja urheilupaikkoja.

Saapuneista ehdotuksista raatimme valitsee 15 kohdetta, joista kuvataan tv-ohjelma syksyn 2010 aikana. Ehdotuksia julkaistaan myös tällä sivustolla. Valmis ohjelmasarja lähetetään YLE Teemalla kevätkaudella 2011.

Kiitos kaikille ehdottajille!

Anonyymi

kun en löytänyt sopivaa palstaa, niin laitan kommentin tähän.
Seuraan silloin tällöin Teemasta tulevia ohjelmia, ja kanava on sinänsä hyvä.
Elokuvien valinnan kohdalla vaikuttaa vähän asiantuntemus osin heiveröiseltä.
Esim. nyt helmikuussa 2011 KinoKlassikossa Brandon elokuvia, ja on valittu standardilista, nämä kuvat on parinkymenenvuoden aikana tulleet eri kanavilta kymmeniä kertoja. Brando itse valitsi parhaaksi elokuvakseen Burn! / Quemada!esäkuu

Add comment


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.