YLE Teema

 

Julkaistu tiistaina 07.06.2011 1 85

10-vuotias Teema sisäisesti nautittavaksi

Kirjoittanut: Ulla Martikainen-Florath

Eräs katsoja kirjoitti 10-vuotiaasta Teemasta: ”On suorastaan virvoittavaa nähdä tällaisia ohjelmia”. Olemme saaneet vuosien varrella paljon palautetta, mutta en muista kenenkään aiemmin käyttäneen tuota verbiä. Siinä on hieman raamatullista klangia. Mitä virvoittaa tarkoittaa? Herättää henkiin, elvyttää, innostaa, virkistää, voimistaa…?

Millaiset ohjelmat antavat uutta virtaa? Jos jotain olen Teeman katsojista kymmenessä vuodessa oppinut, niin sen, että he ovat laaja-alaisesti kiinnostunutta joukkoa. Mukana on elokuvaharrastajia, rockin syväosaajia, oopperanautiskelijoita, kulttuurin kaikkinälkäisiä, dokumenttiahmatteja, historiafriikkejä. Teeman katsojille ei voi olla yhtä virvoittavien ohjelmien määritelmää.

Musiikin moniottelija Iiro Rantala sopii hyvin Teemalle. Hänessä on jotain samaa kuin Teeman katsojissa. Kiinnostunut asenne elämään, uteliaisuutta ennen kokemattomalle. Ennakkoluulottomuutta ja halua ymmärtää itselle outojakin ilmiöitä. Aivan varmasti kesän Iiro irti -sarja täyttää virvoittavien ohjelmien laatukriteerit. Nämä ohjelmat eivät sovellu sohvaperunan unilääkkeeksi. Iiro vieraineen herättää kesähelteellä horroksesta tarjoamalla mielen virvoitusjuomaa.

Syksyllä Iiro Rantala ja Pekka Kuusisto johdattavat meitä koko viikon ajan musiikin virvoittaville lähteille. Tällä musiikin juhlaviikolla ei taatusti pönötetä. Ennen musiikillista 10-vuotisilotulitusta Teeman katsojat pääsevät mukaan teatteri- ja elokuvafestivaaleille.

Kesäteemakaan ei tarjoa ohjelmavirtaa, vaan ohjelmavirvoitus. Sisäisesti nautittavaksi. Virvoittavilla ohjelmilla on yksi yhteinen piirre. Niistä tekee mieli puhua muille, tartuttaa innostusta eteenpäin. Joskus niiden jälkeen huomaa jopa hiukan muuttuneensa.

Ulla Martikainen-Florath on YLE Teeman ohjelmapäällikkö

Teeman 10-vuotisjuhlaohjelmistoon voit myös katsojana vaikuttaa äänestämällä suosikkikonserttiasi

Suosittele85 Suosittelee

Kommentit

Harry

Teema oli hyvä. Nyt se on jim tasoinen kanava. Uusintoja ja epä-älyllisiä ns "dokumentteja". Hyvin tuhottu hyvä kanava.
Nukkukaa hyvin.
H

Add comment


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.