YLE Teema

 

Anonyymi

Anonyymi kirjoitti:
Anonyymi kirjoitti:
"Mies ei moralisoi vaan tarkkailee". Kuka ton esittelyn on oikein kirjoittanut? Tämä mieshän loukkaantuu useissa jaksoissa ihan pienistä asioista, kuten natsi-jaksossa esiintyneestä "neekeri"-sanasta. Lisäksi mies pyrki muuttamaan kaksoistyttöjen äidin kasvatusmetodeja ja vielä sanoikin sen ääneen. Miten niin mies ei moralisoi.Tuntui siltä ettei mitään muutakaan olisi tehnyt.

Louishan nimenomaan moralisoi ja heittelee aina pieniä piikikkäitä kommenttejaan. Se on juuri hänen hienoutensa, hän tavallaan tahallaan hieman provosoi haastateltaviaan, jotta pääsisi pintaa syvemmälle! Ihan loistokamaa nämä dokumentit - tosin jokaisella katselukerralla sitä järkyttyy aina vain entistä enemmän siitä, miten sairaita ihmisiä tällä maapallolla elää.

Sarjan pääpointtina tuntuukin olevan esitellä 4D-tyyliin vastenmielisimpiä tyyppejä, joita tämä pallo päällään kantaa. Therouxin kysymyksiä en näe hyvällä tahdollakaan piikikkäinä, vaan lähinnä ärsyttävänä, pinnallisena jankkaamisena; miksi olet tuollainen, miksi teet noin jne. Haastateltaviaan hän katsoo usein nenänvarttaan pitkin, omalta moraaliselta valtaistuimeltaan käsin. Kysymysten välissä katsojalle tehdään sanattoman viestinnän keinoin selväksi, mitä mieltä hänen tulisi olla haastatellun kommenteista (kamera kääntyy Therouxin kasvoihin, joissa moralisoiva ilme).

Miamin vankilasta kertovassa jaksossa tuntui, että haastattelijana oli 80-vuotias naispuolinen brittihovin jäsen, joka oli ensimmäistä kertaa eläessään lähtenyt käymään ulkomaailmassa. Hän mm. tivasi useaan otteeseen miksi vangit tappelevat vankilassa (tämä oli Therouxin mielestä niin vulgaaria), ja jankkasi useamman kerran vangilta vastausta kysymykseen, miksi hän masturboi vankilassa (vanki vastasi hyvin, että koska olen ihminen).

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.