YLE Teema

 

Anonyymi

Anonyymi kirjoitti:
Therouxin kysymyksiä en näe hyvällä tahdollakaan piikikkäinä, vaan lähinnä ärsyttävänä, pinnallisena jankkaamisena; miksi olet tuollainen, miksi teet noin jne.

Arvaa mitä, minusta nuo ovat ainoat järkevät kysymykset joita ihmiselle kannattaa esittää jos ei ymmärrä miksi toinen toimii tavalla jota itse ei ymmärrä. On vaikea nähdä mikä kaikesta sössötyksestä ja tyhjänpuhumisesta vapaana olevasta keskustelusta tekee pinnallista. Ehkä et ole tottunut siihen että puhutaan mahdollisimman vähän ja mahdollisimman paljon asiaa.

Quote:
Hän mm. tivasi useaan otteeseen miksi vangit tappelevat vankilassa (tämä oli Therouxin mielestä niin vulgaaria), ja jankkasi useamman kerran vangilta vastausta kysymykseen, miksi hän masturboi vankilassa (vanki vastasi hyvin, että koska olen ihminen).

Koko sarjan punainen lanka on se että se mikä toisille (kuten sinulle) tuntuu olevan vankilaelämässä ja ryhmäkäyttäytymisessä niin itsestäänselvää että siitä puhuminenkin on loukkaavaa, on toisille kuin suoraan vieraalta planeetalta. Ei Therouxin tarkoitus ole taivastella friikkisirkusta vaan osoittaa omalla esimerkillään miten vaikeaa toisten käytöstä on ymmärtää.

Kuten itse osoitat, edes hänen käytöstään ja lähtökohtiaan ei voi pitää itsestäänselvästi 'oikeina' tai 'normaaleina'.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.