YLE Teema

 

Anonyymi

No, itse kyllä tykkäsin, olen aina pitänyt 60-luvun suomileffoista joissa on aina oma tunnelmansa mm.maisemien ajankuvan ja musiikin ansiosta, lemppareitani mm. Vodkaa, komisario Palmu, Jarvan Onnenpeli, Pakkasvirran Vihreä leski ja aikakauden Spede-komediat.
Siitä olen samaa mieltä että oli ihan onnistunut filmi vaikka budjetti olikin näköjään pienehkö, tunnelmaa, huumoria, sopivasti jännitystä, romantiikkaa ja actioniakin, taustalla Tapiolaa, Aulanko, Helsinkiä ja lentokenttää.
Kun vertaa esim. Ilkka Järvi-Laturin jenkkileffaan Historiaa tehdään öisin, niin Juokse kuin varas oli ilmavampi ja kulkevampi, ilman tekodaideellisuutta, ohjaajien tyyli ja tekemisen meininki toikin mieleeni Quentin Tarantinon.
Hahmoista Richard Long oli mies paikallaan, tuoden mieleen nuoren Stephen Fryn, Åke Lindman ja Pirkko Mannola, pinnat kotiin, myös hyvästä englannista, dialogikin oli ihan hupaisaa.
Vai 80 000 katsojaa aikanaan, ei siis mikään floppileffa, ihme että tämä pikku helmi on ollut unohduksissa, itsekään en tiennyt tästä.
Nyt vaan kaivamaan esille lisää unohtuneita leffahelmiä niin 60- kuin muiltakin vuosikymmeniltä!
Kiva kesäylläri Teemalta!

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.