YLE Teema

 

Anonyymi

Aika jännää että tänne on siinnyt kunnon uskonto vs. tiede-keskustelu... Ja ei millään pahalla, mutta ateisteja agressiivisiksi syyttävät ovat usein itse vähintään yhtä agressiivisia. Kuten täälläkin.

Ihmisillä on todella luontainen taipumus uskoa, ja tiede saattaa pelottaa, joka taas purkautuu agressiivisuutena kun oma maailmankuva koetaan uhatuksi. Tämä yhdistettynä ihmisten hämmästyttävään kykyyn tulkita kaikki väärin, nähdä vain se mikä halutaan ja olla kuuntelematta muita ei ole oikein hedelmällinen maaperä asialliselle keskustelulle.

Se ettei Darwin ollut 100% oikeassa joka ikisessä asiassa ei tee evoluutioteoriasta heti paikkansa pitämätöntä. Kannattaa lukea Esko Valtaojan Kotona Maailmankaikkeudessa, siinä on asioita selitetty maallikolle ymmärrettävällä tavalla.

Eikä historiallisten todisteiden löytäminen tarkoita sitä, että "kristinusko on 100% totta!!!!11111" En tällä tarkoita ettei se voisi olla, mutta jos vaikka tulevaisuudessa alkaa pyöriä Michael Jacksonin ympärille kiedottu uskonto, ei siitä tee todellista se että arkeologisissa kaivauksissa saadaan selville että Jackson oli todellinen henkilö.

Lue kirjoitti:

Missä Raamatussa sanotaan, että aurinko kiertää maata ?

Ei kukaan sanonut että niin lukee Raamatussa. Fakta on kuitenkin se, että entisaikoina oli kova pala ettei maa olekaan maailmankaikkeuden keskus. Vanhat käsitykset estivät hyväksymästä mitään muuta. Länsimainen tiede perustui vuosisatoja vanhoihin käsityksiin, joita ei haluttu muuttaa koska niihin oli helpompi uskoa.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.