YLE Teema

 

Pekka

Kun Stalin hyökkäsi Suomeen 30.11.1939, olivat Stalin ja Hitler sotilasliitossa. He olivat solmineet 23.8.1939 hyökkäämättömyyssopimuksen ( Moltov-Ribbentrop-sopimus), jossa Saksa luovutti Suomen Stalinille.
Oliko siis Stalin Hitlerin kätyri ?

Kuka aloitti toisen maailmansodan ? Yleisesti pidetään syyllisenä Saksaa, joka hyökkäsi Puolaan 1.9.1939 mutta Myös Stalin hyökkäsi Puolaan 17.9.1939.

Johtopäätös: Voittajat kirjoittavat historian. Sanakirja kertoo kätyrin tarkoittavan jonkin laskuun toimivaa urkkijaa tai muuta hämäräperäistä apuria.

Reporadio ja Helsingin sanomat vaalivat 70-luvun taistolaista perintöään vihjailemalla Mannerheimin olleen Hitlerin kätyrin toisen maailmansodan aikana.

Kun Churchill liittoutui Stalinin kanssa Saksaa vastaan, sanoi Churchill: "If Hitler invaded hell I would make at least a favorable reference to the devil in the House of Commons."

Paholaisella Churchill tarkoitti Stalinia. Oliko Churchill siis Stalinin kätyri? En ole kuullut BBC:n niin väittävän.

Suomi toimi 1941 kuten Englanti eli liittoutui paholaisen ( Hitlerin ) kanssa. Se oli isänmaallinen teko maamme johtajilta. Reporadio väittää sen olevan kätyryyttä.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.