YLE Teema

 

Emomuumi

Anonyymi kirjoitti:
Erehdyin katsomaan dokumenttisarjan mielen salattu voima jakson 2/3. Ohjelma poikkesi normaalista Yle Teeman dokumenttiohjelmiston laadukkaasta linjasta olemalla poikkeuksellisen kritiikitöntä pseudotieteellistä potaskaa alusta loppuun.

Tulin tänne ilmaisemaan täysin saman mielipiteen. On käsittämätöntä, mitä soopaa YLE päästää seulastaan läpi. Tällainen ohjelma ei sivistä, ei opeta itsenäistä kriittistä ajattelua, vaan lähinnä harhauttaa yleisöä.

Ja jos jollekin on epäselvää, niin itsenäistä kriittistä ajattelua ei ole se, että kyseenalaistaa voimassa olevat normit ja hyväksyy kritiikittä todistamattomat vaihtoehtoteoriat, vaan se, että suhtautuu kriittisesti kaikkiin ajatuksiin tasapuolisesti ja tutkii asioita objektiivisesti kaikista eri näkökulmista.

On olemassa mielipiteitä, tieteitä ja pseudotieteitä. Kaikki mielipiteet eivät ole samanarvoisia, eikä pseudotiede ole tieteen arvoista. Tiede on valmis hyväksymään täysin nykykäsityksestä poikkeavia asioita vaikka pseudotieteiden piiristä, kunhan ne vain on kiistattomasti oikeaksi osoitettu.

Mikään asia ei muutu olevaksi, jos sen olemattomuutta ei pysty todistamaan. Pitää pystyä todistamaan olemassaolo. Tämä koskee kaiken maailman enneunia, telepatiaa, yliluonnollisia olentoja kuin avaruusolioitakin.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.