YLE Teema

 

Anonyymi

Se että ei ole mitään todisteita jostain, ei todista vielä, että ilmiötä ei olisi olemassa. Avoin mieli näköjään tarkoittaa edelleen juuri sitä mitä se tarkoitti myös keskiajalla, kun uskottiin, että ollaan universumin keskipiste - kaikki toisinajattelijat poltettiin roviolla.

Tällaiset vertailut "Tuosta ei ole enää kovin pitkä matka Nelosen "dokumentteihin"" kertoo vaan siitä, että media on vahvasti aivopessyt meitä ja tietyt asiat muutetaan vitsiksi ihan tarkoituksella (toki suurin osa näissä ohjelmissa esitetyistä jutuista saattaa ollakin kuvitelmaa ja harhaa).Silti, miksi näitä sitten esitetään ja miksi se näin on, voisi kuvitella että tiedemaailma pelkää omien dogmien pirstaloitumista, jos jotain poikkeavaa havaitaankin. Media tietää tämän ja käyttää sitä häikäilemttömästi hyväkseen.

Sille, että onko olemassa sielu ja onko se kuolematon, ei ole vielä olemassa todisteita. Se, että onko olemassa MITÄÄN ns. fyysisen maailman lisäksi, ei ole vielä mitään todisteita. Mutta eipähän ollut todisteita maapallon pyöreydestäkään silloin joskus hämärinä aikoina, eikä paljon muustakaan mikä nykyään vaikuttaa itsestäänselvyydeltä.

Meillä taitaa olla taipumus ottaa asiat itsestäänselvyytenä ja absoluuttisina totuuksina. Ehkä siksi, että elämä silloin tuntuu helpommalta ja turvallisemmalta - mutta, eikö tämäkin ole harha?

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.