YLE Teema

 

Anonyymi

Anonyymi kirjoitti:
Ihminen kirjoitti:
Voi että teitä materialistisia tiedehöppänöitä. Onkohan ajatuksesi olemassa, koska sitä ei näy...? Oikeasti, haluatteko huijata itseänne koko elämän uskomalla vain tieteellisesti todistettuihin asioihin, jotka on vain jonkun ihmisen tekemiä yhteenvetoja tietystä aineistosta? On niin paljon muutakin. Ja älkää ihmeessä katsoko näitä ohjelmia, ettei vain "ainoa oikea maailmankuvanne" satu liikaa järkkymään. Teidän mielenterveytenne saattaisi järkkyä, mutta ei hei, onko sitäkään olemassa koska sitä ei voi nähdä ...?

Anteeksi, mutta etkö ole oikeasti koskaan kuullut MRI- tai PET-kuvauksista joissa aivotoiminta näkyy ihan selkeästi? Aivotoiminta koostuu sähköimpulsseista joita kyllä pystytään tutkimaan ja näkemään, vaikkei nykyteknologialla vielä ihan täysin tulkitsemaan. Samoin mielenterveydestä ja sen yhteyksistä kemiallis-fysikaalisiin ilmiöihin on ihan vedenpitävää empiiristä näyttöä.

Onhan tietokoneessakin näyttöä siitä, että joku naputtaa näppäimistöä, vapaan muistin määrä vaihtelee ja prosessorn käyttöaikaa voidaan mitata komentojen mukaan. Mutta kuka naputtelee näppäimistöä? Tämä on nyt vaan tällainen filosofinen ongelmanasettelu, mutta kuvaa parhaiten (mun mielestä) nykytieteen ongelmia parailmiöiden tutkimisessa ja tulktsemisessa.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.