YLE Teema

 

Anonyymi

Katsojan aliarvioiminen on kulunut fraasi jota käytetään puolustettaessa moraalisesti arvelluttavaa sisältöä. Kannattaa muistaa että ohjelmaa katsovat myös nuoret miehet ja naiset, tytöt ja pojat. Edistyksellisyys ei auta silloin kun kyseessä on patriarkaalinen uskonto, se ainoastaan piilottaa pinnan alla olevat perusteelliset ongelmat. Kuten sanoin, viimeinen sana näissä on aina joko miehen tai miehiseen makuun suunnitellun koraanin. Mitäs sanoisit jos Iineksen pitäisi aina totella Akua tai Imaamia, tai että housujen lisäksi pitäisi pitää huivia? Entäpä jos sarjakuvassa teroitettaisiin päivittäistä rukoilemista, paastoamista, ja niin edelleen. Olisiko liian edistyksellistä?[/quote]

No, en minä vieläkään oikein ymmärrä, mikä tässä on se ongelma. En ole huomannut, että tässä sarjassa mitenkään teroitettaisiin "päivittäistä rukoilemista, paastoa ja niin edelleen". Eivätkä myöskään kaikki sarjan naiset pidä huivia, eivätkä todellakaan aina tottele.

Kuten jo aiemmin sanoin, eivät muslimit lakkaa olemasta sillä, ettei heistä oltaisi tietävinään. Tällaisten sarjojen näyttäminen televisiossa pitää näitäkin asioita esillä ja mahdollistaa niistä keskustelemisen, kuten mekin tässä nyt teemme. Ei kai se voi olla huono asia?

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.