YLE Teema

 

Anonyymi

Anonyymi kirjoitti:
Anonyymi kirjoitti:

No, en minä vieläkään oikein ymmärrä, mikä tässä on se ongelma. En ole huomannut, että tässä sarjassa mitenkään teroitettaisiin "päivittäistä rukoilemista, paastoa ja niin edelleen". Eivätkä myöskään kaikki sarjan naiset pidä huivia, eivätkä todellakaan aina tottele.

Kuten jo aiemmin sanoin, eivät muslimit lakkaa olemasta sillä, ettei heistä oltaisi tietävinään. Tällaisten sarjojen näyttäminen televisiossa pitää näitäkin asioita esillä ja mahdollistaa niistä keskustelemisen, kuten mekin tässä nyt teemme. Ei kai se voi olla huono asia?

Heti ensimmäisessä osassa rukoillaan. Naiset ovat erillään miehistä. Osa naisista pukeutuu huntuun. Ohjelmassa ei kyseenalaisteta patriarkaalista valtaa. Naiset voivat päättää _joistain_ asioista, mutta -- kuten jo niin monesti olen sinulle yrittänyt kertoa -- lopullinen sana on miehillä. Lisäksi viljellään huumoria... Mutta vain islamilaisittain soveliailla asioilla ja islamia suosivalla tavalla.

En ole käsittääkseni väittänyt että tällä Islam lakkaisi olemasta. Paljon parempaa olisi kuitenkin käydä aitoa keskustelua televisiossa ja mediassa esimerkiksi tällaisissa ohjelmissa esiintyvästä hienovaraisesta aivopesusta.

Juurihan me tässä käymme keskustelua. Miksi olisi aivopesua näyttää, miten muut elävät. Muslimeista kertovassa ohjelmassa rukoillaan yms., koska niin muslimit tekevät. Televisiosta tulee paljon muutakin, kuten esimerkiksi lukuisia rikossarjoja. Tämä logiikan mukaan ne olisivat hienovaraista aivopesua, jolla meitä totutetaan rikollisuuteen.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.