YLE Teema

 

Juha Päiväniemi

Captain Apache, Lee Van Cleef, Barquero, Sabata. Lee Van Cleef oli suosikkinäyttelijäni ja Hyvät, Pahat ja Rumat suosikkielokuvani ja on vieläkin. Olin nuori poika ja asuinpaikkakuntia vaihtaneena elokuvat olivat ainut harrastus - elokuvissa käynti, Filmihullun jne. luku, kiertely tutkimassa aktiivisesti elokuvateattereiden mainostaulut...

Isäni kanssa Kino-elokuvateatterissa Seinäjoella aivan 70-luvun alussa näin Hyvät pahat ja rumat - musiikki-pääteema jäi mieleen, grafiikka oli hyvä, tapahtumia riitti ja elokuva ei heti loppunutkaan vaan jatkui, jatkui uusine yllättävine käänteineen...Isä oli nähnyt sen ennemminkin ja tiesi kertoa jälkeenpäin, että arvasi pian lapion lentävän.

Hugo Montenegron orkesterin LP-levy pyöri levylautasella ja musa kolmesta dollariwesternistä tuli tutuksi; Lee Van Cleefin ja elokuvien ohjaajan Sergio Leonen filosofia hallitsi elämää... Kourallinen Dollareita, Vain Muutaman Dollarin Tähden... Keskimmäinen For a Few Dollars More on kyseessä Teeman esityksenä nyt. Siinä raapaistaan tulitikkuun tuli suoraan henkselistä ja ammutaan taitavasti hattuja Vain Muutaman Dollarin Tähden.

Mutta, Fidel Castro polttaa Cohibaa ja Ernesto Che Guevara poltti Montegristoa - Lee Van Cleef polttaa piippua ja Eastwood...?

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.