YLE Teema

 

Anonyymi

Outo ohjelma.
Mikä afro-Suomi?

Ohjelmassa paljon virheitä tai tietoja joista saa virheellisen käsityksen. Esim. sanotaan että vuonna 2008 somalialaisista lähes puolet on työttömänä. Jos tarkemmin asiaa selvittää, itse asiassa työttömyysprosentti on kaikista maahanmuuttajista korkein, lähes 60%.

JA tämäkin VAIN TYÖVOIMAAN kuuluvista. Se tarkoittaa että suurin osa somaleista ei ole työssä. Somalien huoltosuhde, siis moniko on töissä ja montako pitäisi elättää, on huono, lähes 10%. Kun suomalaisten keskiarvo on 2,2%.

Ja suurin osa työssä käyvistä lienee somaleita itseään hyödyttävissä töissä, kuten tulkkeina, avustajina, tai kuten ohjelman esimerkkimies, työhönopastajana.

Herää vain kysymys, kenen etua tämä ohjelma ajaa?
Vastaus löytynee ylhäältä...

Suurin harha mikä ohjelmassa luodaan, on että ikään kuin jenkeistä tai Kuubasta maahanmuuttaneet tummaihoiset taikka suomessa syntynyt Lola tai joku joka ei ole koskaan käynytkään mustan vanhempansa kotimaassa, että heitä yhdistäisi joku tärkeä, siis joku muu kuin pelkkä ulkokuori eli ihonväri. Halutaan antaa kuva, että meillä on joku afro-Suomi ja sillä jopa historia.

Jos ohjelmaa seuraa tarkkaan, näkee, että itse asiassa kaikki menestyjät ovat ihan muualta kuin Afrikasta tai ei ainakaan Somaliasta. Huonoja esimerkkejä taas löytyy vain somalialaisten piiristä.

Miksi yritetään luoda joku yhteisyys näiden erilaisten ihmisten välille? Sitä jää pohtimaan, sehän on ihan poliittinen kysymys. Sanan käyttö, vieläpä tunteeseen vetoavilla kuvahaastatteluilla höystettynä on mitä suurinta vallankäyttöä, yritystä vaikuttaa katsojan käsityksiin.

Ohjelmasta näkee myös, että isot ongelmat alkoivat vasta silloin kun somalialaisia alkoi virrata maahan. Miksiköhän? Ai että lama ja suomalaiset muuttuivat? eiköhän tässä ohjelmassa olisi ollut syytä tarkastella myös sitä, miten somalialaiset itse käyttäytyvät!

Tosin ohjelmasta käy ilmi, mutta ehkä sitä ei huomaa helposti, että somalialaiset itse eivät hyväksy toista somalialaista, esim. vanhemmat ottavat pois lapsensa luokasta jossa on "väärän klaanin" toisia somalialaisia lapsia. Vaaliehdokas, joka ei käytä heidän perinteisiä vaatteita tai käy moskeijassa, ei siis ole ilmi-muslimi, ei kelpaa somalialaisille.

Millä perusteella suomalaisia syyllsitetään, kun itse somalitkaan eivät hyväksy toisia somaleja?

Mielestäni ohjelma on väärin otsikoitu.
Sisällöstä käy ilmi että pelkkä musta ihonväri ei yhdistä näitä ihmisiä, mutta sellainen kuva halutaan antaa.

Somalit näyttävät olevan ihan oma ihmisryhmänsä. Muut ohjelman tummaihoiset työllistävät itse itsensä urheilijoina, taiteilijoina, esiintyjinä, yrittäjinä jne. Menevät naimisiin valkoihoisten kanssa, saavat lapsia. Somalit eivät kelpuuta edes toista somalia, joka kuuluu johonkin eri klaaniin. Eivätkä haluakaan integroitua Suomeen, kuten lapsetkin osaavat kertoa. Parasta mitä he haluavat, olisi että pysytään omissa ryhmissä. Koulutyttö ihmettelee miksi somalit eivät urheile, hän kun niin ihailee suomalaisia urheiluvoittajia. Toinen sanoo, että ei halua olla missään tekemisissä valkoisten kanssa, ja jopa että monet vihaavat suomalaisia = valkoisia.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.