YLE Teema

 

Katsoitko eri sarjan?

"Taas jälleen nähtiin, että kristillisillä arvoilla on rakennettu kokeellinen luonnontiede ja hyvinvointiyhteiskunta."
No ehkä sen verran, mitä ne kristilliset arvot ovat olleet linjassa eräiden muiden arvojen kanssa. Kuten tuossa sarjassakin kerrottiin, länsimaiden menestys, kokeellinen luonnontiede ja vaurastuminen lähtivät kehittymään, kun kristinuskon tukahduttava ote alkoi hellittää. Muslimimaat pitivät kiinni tieteen uskonnollisesta tukahduttamisesta ja alkoivat jäädä jälkeen. Hyvinvointiyhteiskunta on aika pitkälle ollut sosialistinen (sosiaalidemokraattinen) projekti. Protestanttinen työetiikka syntyi, kun alettiin kritisoida vallinnutta kristillistä ajattelua ja protestoida sitä vastaan.

"Darwininstinen, ateistinen, egoistinen materialismi ja kommunismi ovat ainoastaan yrittäneet ja yrittävät edelleen tuhota sen saavutukset."
Kristinuskon saavutukset? Kyllä. Ja monet niistä saavutuksista on ollut syytäkin tuhota tai muuttaa. Kommunismi on käytännössä lähes kadonnut. Egoististä materialismia on syytä hillitäihan ekologisistakin syistä.

"Mikä yhdistää Etelä-Koreaa, Kiinaa, Intiaa ja Brasiliaa ?"
Halu saada länsimaiden elintaso...

"Samaa pätee KÄÄNTÄEN VERRANNOLLISESTI länsi Eurooppaan. Ja tulokset ovat nähtävissä."
Kääntäen verrannollista Länsi-Euroopassa on kyllä ollut: vuosikymmenten ennennäkemättömän vahva taloudellinen kasvu samaan aikaan kun yhä useampi eurooppalainen on uskonnoton...

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.