YLE Teema

 

Anonyymi

Anonyymi kirjoitti:
Dokumentti keskittyi näemmä vain positiivisiin puoliin ja unohti kriittisyyden. Eipä näkynyt häirikköoppilaita, liian suuria luokkia, koulukiusaamista taikka moitteita tasapäistämisestä. Olipahan kuitenkin aika hyvä mainos Suomesta.

Vertaa näitä muihin maihin. Meidän lukiossa oppilaita oli luokassa keskimäärin 30. Ala- ja yläasteella noin 20. Esimerkiksi Kiinassa luokassa on yli 50 oppilasta. Meidän luokkakoot on juuri sen kokoisia, että opettaja pystyy henkilökohtaisesti oppilaita auttamaan. Ja jos ei pysty, niin tätä varten on tukiopetus ja pienryhmät.

Samoin kuin tuossa edellisessä kommentissa sanottiin, että Suomessa ei tule vähän läksyjä eikä ole vähän testejä. Vertaa tätä esim USA:han. USA:ssa ja useissa muissa maissa lapset tekevät läksyjä useita tunteja. Esimerkiksi kun asuin kiinalaisessa perheessä, tehtiin siellä läksyjä yöhön asti. Täällä Suomessa hyvä kun menee läksyjen tekemiseen edes puolta tuntia. Ainakaan minulla ei koskaan mennyt enempää ja hyvin pärjäsi. Ja nuo testit. USA:ssa tehdään lapsille varmaan joka vuosi tasotesti. Pallojen värittelyä jo alakoulusta lähtien. Tai Saksassa päätetään jo kolmos/nelosluokalla, että sopiiko oppilas lukioon vai ammattikouluun. Meillä ei ole mitään muita suuri kokeita, kun YO-koe.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.