YLE Teema

 

Kuten ensimmäinen Anonyymi sanoikin, Naruto on suhteellisen kaupallistettu sekä stereotyyppinen tapaus eikä todellakaan ole paras mahdollinen esimerkki Japanin huikeasta anime- tuotannosta. Omasta mielestäni sekin on liian pitkälle venynyt shounen- sarja josta alkavat sekä ideat että filosofia loppua, hahmoista puhumattakaan.

Itse toivoisin myös jotain älykästä, syvällistä sekä omistakeista, jos animea Suomessa päätetään näyttää. Elokuvista Ghiblin tuotanto on kaikin puolin aina nautittavaa sekä kaunista katseltavaa ja Suomessa ennenjulkaisematon "Grave of the Fireflies" on erittäin koskettava, vaikkakin surullinen tarina ja varmasti saa katsojan pohtimaan. "Tokyo Godfathers" ja "Paprika" ovat myös laatufilmejä. "The Girl Who Leapt Through Time" on melko neutraali ja länsimaalaisille sopiva elokuva, joka myös voi kiinnittää nuorten huomion teiniromantiikallaan. "Vampire Hunter D: Bloodlust" taas on yllättävän lämmin sekä kaunis, ja nautin sen katsomisesta.

Anime- sarjoista puhuttaessa on varaa valita. "One Piece" on nerokas mutta pitkä sarja enkä usko että sitä voidaan/halutaan esittää kokonaisuudessaan. Uusimmista sarjoista "Tiger & Bunny" on japanilainen parodia länsimaisesta supersankari-ihanteesta ja on mielyttävää katseltavaa, niin juonellisesti kuin hahmollisestikin ja oli Japanissa jättimenestys. "Uchuu Ḱyoudai" (= Space Brothers) on seinen- sarja joka on vasta alkumetreillä animena, mutta on realistinen sekä empaattinen sarja, jota suosittelen lämpimästi kaikille, fanittaa animea tai ei.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.