YLE Teema

 

L.N.

Hyvä sarjahan tuo oli, joskin intensiteetti laski 3.jakson ja pieleen menneen Opecin keikan jälkeen, näin nykykatsannossa on kiintoisaa spekuloida Carlosin kontakteilla mm. Irakin ja Syyrian suuntaan, puhumatikaan NL-yhteyksistä.Sarjan mukaanhan Irak ja NL tilasivat Carlosin sakilta Anwar Sadatin murhan jota suunniteltiin pitkän, kuitenkin Muslimiveljeskunta (eli osin tuleva Al-Quaida) ehti ensin apajalle v.1982, kuvaten hyvin terrorismin luonteen muuttumista vasemmistoaktivismista nykyiseen islamismiin.Olisi ollut kiva tietää kohtasivatko islamistien ja Carlosin tiet koskaan toisiaan.
Ja kuinka vanhan liiton vasemmistosissistä tulikin lopulta porvarillinen perheellinen mies, hyvin Edgar Ramirez muuntautui roolissaan lähtien nuoresta vihaisesta militantista.
Parhaimmillaan tyyli oli tosiaan kuin oikeasta 70-luvun poliittisesta actionleffasta ja sitä varmaan tavoiteltiinkin aina ajankuvaa ja kuvauspaikkoja myöten, ja kieliä vilisi englannista arabiaan, farsista serbokroatiaan asti.Missäköhän kaikkialla Carlosia on mahdettu kuvata Lontoon ja Pariisin lisäksi.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.