YLE Teema

 

Anonyymi

Anomuumi kirjoitti:
Mutta mitä ns. hyötyä siitä ÄO-älykkyydestä sitten on? Jos saadaan vaikkapa ÄO-älykkäämpiä valikoitua akateemiselle uralle, niin... mitä parempaa siitä sitten seuraa?

Juuri näin. Minäkin tiedän älykkäitä ihmisiä joiden elämää en totisesti kadehdi. Ottaisin vielä sellaisen asian esille kuin että: Jos älykkyyteen vielä kaiken lisäksi sisältyy ilkeys ja suoranainen pahuus, on siinä muilla ihmisillä kestämistä.
Älykkyys sinänsä oikein käytettynä on ihmiskunnalle hyväksi.[/quote]

Taidat olla vain kateellinen itseäsi fiksummille, kun ymppäät heihin ominaisuudet "ilkeys" ja "suoranainen pahuus". Useimmat ilkeät ja pahat ihmiset eivät ole älykkäitä, sillä näillä ominaisuuksilla ei saavuteta sosiaalista arvostusta, tieteellisiä meriittejä tai yleensäkään saada omia ideoita läpi. Ihmisten vastarinta herää nimittäin automaattisesti, kun joku asettuu muiden yläpuolelle ja alkaa ilkeillä.

Tuskin tiedät tuntemiesi ihmisten, joita et kadehdi, älykkyysosamäärää. Sinulla on heistä vain älykkään mielikuva.

Siinä olet oikeassa, ettei älykkyys tee ihmistä onnelliseksi: älyllä ei nimittäin voi hallita terveydentilaa, tapaturmia tiettyä rajaa ylittävää määrää, etenemistään uralla tai vaikkapa perheenjäsenten hyvinvointia. Näihin vaikuttavat liian monet ulkoiset seikat.

Älykkäälle voi olla kova pala elää "tyhmempien" joukossa, sillä älykkäälle yksinkertaiset asiat ovat "tyhmemmille" monesti täysin käsittämättömiä. Älykäs elää eri maailmassa kuin tyhmä. Tämä perustuu omaan kokemukseeni "älykkäänä", jonka ÄO on 146 eli niukasti neron rajan paremmalla puolella. Ilkeä ja paha en ole, vaan liiankin kiltti ja toiset huomioon ottava.

Usko pois, en saata käsittää monien muiden rajoittuneita aivoituksia esim. liikenteessä tai yksisilmäisyyttä poliittisesti tai moraalisesti tai ekologisesti.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.