YLE Teema

 

Juha-Matti Huusko

Ka, katohha! Maonolla on kuvassa justeeri olalla!

Niin, jotta mistäkö tiijän? Minä oon sen Keskitalon Heikin poika. Oon sen miehen poika, joka kävelöö alkutekstien aikaan pellolla talloon päin, kun hyytävän surullinen mussiikki soipi. Siellä talon pihalla isäntä sitten paohovvaa lapsille kessupellon polennasta ja muutenni komentelloo. Yöllä se käsköö antaa itkevälle lapselle tissiä. Kun poeka kuolloo rintamalla, Heikki kyssyy hevosniittokonneen päältä, jotta kumpi poeka kuoli.

Mitä minä muuta ossaisin sannoo... Livvautan tähän pari sallaisuutta niille tarkkasilmäsille, jotka lukkoot näitä elokuvakuvvauksie. Elokuvassa on semmonen virhe, että pärekattoa on alussa enemmän korjattu kuin lopussa. Kuvausten aikaan Kaationtiellä joku mies ajoi autonsa kiveen. Osaisin vielä sanoa senkin miehen, joka hakkasi kirveellä hirsikehikon, joka on elokuvassa tekeillä. Se tieto jääköön seuraavaan kertaan, kun kuva telkkarista tulee.

Hyvät miehet menevät hautaan, niin myös Keskitalon Heikkiä näytellyt isäni Kauko Huusko, joka kuoli huhtikuussa 2012. Muisto jää ja komean parran näkee vielä kuvista.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.