YLE Teema

 

Gotler hirtti

"Israilin valtion enemmistön kannattama nyky poliittinen suuntaus joka johtaa moraalittomien siirtokuntien perustamiseen on aivan samallatavalla ihmisoikeuksellisistasyistä tuomittavaa kuin hitlerin aikaiset ihmisoikeusrikkomukselliset toimet saksassa."
Kun juutalaiset ja arabit tekevät aluejaon, jonka alueen laillinen esivalta vahvistaa, ja juutalaiset rakentavat omalle alueelleen, niin mitä moraalitonta siinä on?

Jos jonkinlaista, edes hiukan natsi-Saksaan liittyvää, vertausta haluaa etsiä, tulee mieleen lähinnä se, kun Saarlandin/Saarinmaan alue (osa Reininmaata) liitettiin kansanäänestyksen jälkeen takaisin Saksaan. Tuossa oheisessa dokumentissa kerrotaan, kuinka härskisti ranskalaiset toimivat Reininmaalla saksalaisia siviilejä kohtaan: talven pakkasilla ihmisiä estettiin käyttämästä lämmityshiiltä ja vastustelijat ammuttiin. Hallitessaan Itä-Jerusalemia Jordania teki siellä etnisen puhdistuksen juutalaisista. Israelin vallattua Itä-Jerusalemin itselleen (arabien aloittamassa sodassa), juutalaiset eivät tehneet siellä etnistä puhdistusta arabeille.

"Aivan turha kaivella menneisyydestä ennen ajanlaskunalkua, tuhatluvun tai edes kolmenkymmenenvuodentakaisia tapahtumia."
Sano se "palestiinalaisille", siis näille arabeille, jotka ovat kaivaneet menneisyydestä tuon nimityksen, jolla nyt kutsuvat itseään. Voisin minäkin muuttaa Peruun ja kutsua itseäni inkaksi, mutta se ei tee minusta inkaa.

"rakentaa aidat etuoikeutetuille."
Länsirannan turvamuurin rakentamisen jälkeen arabiterroristien israelilaisiin busseihin tekemät pommi-iskut sekä autopommi-iskut lähes loppuivat. Muuri on siis saanut aikaan sen, mikä oli tarkoituskin: se turvaa siviilejä.

"ampua oppositiomaisista lähtökohdista oikeuksiansa puolustavat."
Kun arabiterroristit ampuvat raketteja ja kranaatteja israelilaisiin siviilikohteisiin, Israel tietenkin vastaa tuleen. Siihen sillä on täysi oikeus.

"Kuitenkin aivan kuin natsisaksan nousussa monien saksalaisten olisi kannatanut ajoissa samoin kuin ulkovaltojenkin edustajien katsoa peiliin ja reakoida tuomitsevasti hitlerin harjoittamaan politiikkaan, etenkin ihmisoikeusrikoksiin."
Ulkovallat luultavasti ajattelivat Hitlerin pitävän Saksan kommunistit kurissa. Saksalaiset kommunistithan yrittivät perustaa oman neuvostovaltion 1919. 1930-luvulla Saksassa ei vielä ollut tuhoamisleirejä. Keskitysleirejä oli, mutta niihin suljettiin ensisijaisesti kommunisteja. Saksan juutalaisten kansalaisoikeuksien rikkomista ei ulkomailla ilmeisesti pidetty niin pahana asiana, että siitä olisi nostettu isoa meteliä. Britannialla ja Ranskalla oli noihin aikoihin siirtomaansa, joissa niissäkään meno ei aina ollut kovin ihmisoikeuksia kunnioittavaa, joten toisen eurooppalaisen maan moittiminen vastaavasta olisi ollut aika kiusallista.

Britannian mandaattialueella juutalaiset perustivat 1920-luvulla Haganah-järjestön suojakseen arabihyökkäyksiä vastaan. (Arabit mm. tekivät Hebronin kaupungissa etnisen puhdistuksen ja tappoivat 133 juutalaista.) Haganah toimi yhteistyössä brittiläisen esivallan kanssa, mutta osa sen jäsenistä vastusti brittihallintoa ja irrottautui vuonna 1931 Irgun-järjestöksi, joka taisteli myös brittejä vastaan. Kenties tämäkin vaikutti Britannian kannanottoihin suhteessa Saksan juutalaisvainoihin.

On lähinnä järjetöntä verrata natsien juutalaisvainoja ja Israelin itsepuolustustoimia. Israel pyrkii pitämään siviileihin kohdistuvat vahingot mahdollisimman pieninä, mutta terroristit toimivat siviilien joukosta ja erityisesti pyrkivät aiheuttamaan siviiliuhreja - siis myös oman puolensa ihmisille, jotta tuhoja voitaisiin hyväksikäyttää propagandassa.

Toisinaan joku neropatti kutsuu Gazaa ghetoksi - sellainen osoittaa, että sanoja ei joko tiedä, mistä puhuu tai sitten hän valehtelee. Juutalaisghetoissa nähtiin nälkää ja ihmiset vietiin lopulta junilla tuhoamisleireille. Gazaan viedään joka päivä Israelista satoja rekkakuormallisia tarvikkeita. Salakuljetustunneleiden kautta Gazaan tulee yltäkylläisesti luksustuotteita - ainakin Hamasin paikallisjohtajille. Kun hyväuskoisen hölmöt eurooppalaiset viime vuonna järjestivät "avustuslaivakuljetuksen" Gazaan, vieden mukanaan mm. lääkkeitä, Hamas ilmoitti, että sen varastot ovat niin täynnä, ettei se ota tavaroita vastaan. Aseet ja käteinen raha olisivat varmaankin kelvanneet...

"hitlerin 20 miljoonan juutalaisen tuhoonjohtanutta "puhdistusta" israilin nykypolitiikkaan."
Hitlerin vainoissa kuoli n. 6 miljoonaa juutalaista.

"voin sanoa että teot ovat täysin erit mutta ihmisoikeuksia polkevassa alistusjärjestelmässä on paljon yhtäläisyyksiä"
Niin, teot ovat aivan erilaisia. Mitä ne yhtäläisyydet muka ovat?

"työpaikoilla harjoitettava työntekijöitä alistava, heitä epäterveesti kilpailuttava ja oikeuksia polkeva kansaa jakava poliittinen suuntaus nyky suomessa."
Mitä oikein yrität sanoa tuolla? Että "Kokoomuslaiset ovat natseja kuten Israel!"?

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.