YLE Teema

 

Reservin yliluutnantti

Arvomaailma kirjoitti:
"Raamattu sai tehdä tilaa kokeelliselle luonnontieteelle." Hah haha

Mikä oli se ABSOLUUTTISET TOTUUSKÄSITTEET sisältä arvomaailma jossa luonnontieteet syntyivät ?? Kristillinen arvopohja.
Newton, Kopernikus, Galilei, Faraday ym. olivat kiihkeitä kristittyjä, eivät mitään tyhjäpäisiä "vapaa-ajattelijoita."

Valistusajan huijarit ja kommunismin esi-isät väittivät, että opiskelu tai kommunismi poistaa rikollisuudet, sodat, sairaudet, nälänhädät jne. Ihmisestä piti tulla moraalisesti hyvä. (Tai mikä hulluinta ihminen muka on moraalisesti hyvä.)

No, kuinkas kävikään ? Loppuivatko sodat ? Onko aseista luovuttu ?

Raamatun ihmiskuva on ollut oikea.

En ole kommunismin esi-isä, mutta väitän kiistämättömään todistusaineistoon vedoten, että rikollisuudet, sodat, sairaudet ja nälänhädät ovat vähentyneet maailmassa murto-osaan nimenomaan valistuksen ansiosta. Professori Steven Pinkerin mukaan me elämme parhaillaan kaikkien aikojen rauhallisinta aikakautta. Tosin valistus ei ole saavuttanut vielä koko maailmaa, mutta siellä minne se on ehtinyt, ei enää juuri sodita eikä kärsitä nälänhätiä. Rikollisuus ja sairaudetkin ovat vähentyneet huomattavasti.

Muun muassa Yhdysvalloissa rikollisuustilastot ovat huomattavasti korkeampia niissä osavaltioissa, joissa vannotaan Raamatun nimeen. Vankiloissa lähes kaikki ovat kristittyjä. Kristittyjä he ovat taas luultavasti siksi, että eivät ole käyneet kouluja eivätkä oppineet ajattelemaan.

Opiskeleminen, kirjojen painaminen ja lukeminen sekä vakiintuneiden ajattelumallien jatkuva kyseenalaistaminen on juuri sitä valistusta.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.