YLE Teema

 

Anonyymi

Anonyymi kirjoitti:
Jatkoa edelliseen.

Aika on pimeä ja hengellisyyttä on vähän, erittäin vähän. Milloinkaan ihmiskunnan historiassa aika ei ole henkisesti ollut niin pimeä kuin nyt on. Rehellistä tieteellistä tietoa on paljon, kiitos siitä, mutta hengellistä tetoa on niin vähän että se on melkein nollassa, lähellä nollaa, mutta ei kuitenkaan nollassa.

Lahkoja on valtavasti mutta hengellisyyttä ei. Tämä on tällainen aikamme paradoksi, jota ei tunnuta huomaavan. Hengellinen sivistys on länsimaista melkein kokonaan kadonnut. Suomi on niitä harvoja maita joissa sitä on vielä vähän. On suuri harmi että näin on käynyt. Uskovaisia on vain prosentin murto-osa kansasta.

Kuten kerron, syyttävän sormi osoittaa luterilaiseen kirkkoon ja sen papistoon mutta ensin yliopiston teologiseen tiedekuntaan, teteenseen nimeltä teologia ja uskontotieteeseen ja oppien tieteilijöihin joille evoluutio-oppi on kaiken perusta.

Valhekristillisyys on aikamme uskonnollisuutta kuvaava avainsana.

Evoluutio-oppia opetetaan peruskouluissa, rippikouluissa, kirkoissa, yliopistoissa ja TV:n luonto- ja poliisidokumenteissa, joita televisio on täynnä.

Valhe valtaa koko ajan lisää alaa, ja se ei hyvää lupaa. Uskottomat ja kääntymättömät odottavat ruhtinastaan, joka heille pian saapuu, ja jonkä ääntä he innolla kuuntelevat.

Kaikista suurista aiheista suurin on kuitenkin opettaa kriittistä ajattelua -- uskottavien väitteiden erottamista uskotteluväitteistä. Kriittisen ajattelun omaksuminen on tie tieteelliseen ajatteluun -- tie, totuus ja elämä. Evoluutioteoriaa ei voi kiistää eikä kumota, jos ymmärtää, miten tieteellinen ajattelu toimii.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.