YLE Teema

 

Anonyymi

[/quote]

Näin.
We created God in our image.
Tämä dokumenttiprojekti on pakko nähdä. Tuskin se kuitenkaan itsepäisten kristittyjen silmiä avaa, mutta antaa lisätietoa (ja viihdettä) meille omilla aivoillamme ajatteleville.[/quote]

Olen kristitty, ihan mukavasti menestynyt elämässä, opiskellut ja pidän itseäni muutenkin ihan fiksuna ihmisenä -omilla aivoilla ajattelevana yksilönä. Kiitos kuitenkin kommentistasi, joka kertoo ehkä sinusta itsestäsi enemmän, kuin kenestäkään muusta.

"Kiihkouskovaisen" kanssa olen samaa mieltä siinä, että "puhdasoppinen" ateisti on myös jonkin sortin uskovainen(usein tiedeuskovainen). Dawkinshan myös joku aika sitten joutui myöntymään olevansa, jos muistan oikein, himpun verran agnostikko, koska jumalan puuttumisen todistaminen tieteen keinoin on yhtä vaikeaa, kuin jumalan olemassaolon todistaminen. Perusteli sitä muistaakseni sillä, että jos väittää olevansa fiksu ihminen, ei voi olla niin ehdoton, että väittää nykytiedon varassa sataprosenttisesti sen olevan todistettu, että jumalaa ei ole olemassa. (http://www.telegraph.co.uk/news/religion/9102740/Richard-Dawkins-I-cant-... Jep, tuossahan tuo... :) , jossain toisessa jutussa tais olla lisää niitä perusteluita...en muista, enkä jaksa kaivaa enempää...)

Ehdottomuus on fundamentalismia, väittää sen sitten olevan jumalasta lähtöisin, tai omasta järjestä. Eivät tiede(järki) ja uskonto(usko) ole toisiaan poissulkevia, ne vain käyttävät eri kieltä, kun tarkastelevat maailmaa. Niin, ja se Raamattu, se on ihmisten kirjoittama ja siksi vajavainen esitys jumalasta, ihan niinkuin me ihmiset itsekin olemme, vajavaisia. Yhden ihmisen tiedän, joka tietää varmasti, ettei ole missään suhteessa vajavainen ja se on eräs läheinen kolmevuotias. :)

Olkaa armollisia itsellenne, toisillenne. Armo on rakkautta ja sitä on liian vähän tässä nykymaailmassa.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.