YLE Teema

 

Anonyymi

Kiihkouskovainen kirjoitti:
Tehtäköön teille kaikille selväksi että tätä viestiä kirjoittaa uskovainen.

Katsoin dokumentin ja se oli erittäin mielenkiintoinen. Siinä missä minun subjektiivisen näkemykseni mukaan Jumala on olemassa niin tämän dokumentin subjektiivinen näkemys oli jotain muuta.

Koko dokumentti lähti siitä oletuksesta, ettei Jumalaa ole. Tämä teki siitä itseasiassa paljon mielenkiintoisemman, koska tekijät saattoivat mennä suoraan pointtiinsa ja kertoa miten asiat heidän mielestään ovat.

Viitaten joihinkin ylläolevista kirjoituksista olen sitä mieltä, että jos et pysty kyseenalaistamaan sitä mihin uskot, niin uskosi on epävarmalla pohjalla.

Se, minkä koen ongelmalliseksi tuossa dokumentissa on se että jos sanoo, ettei Jumalaa ole perustuen tieteelliseen maailmankuvaan niin se ei eroa kovin paljoa väitteestäni Jumalan olemassa olosta. Kummallakin meistä on vain uskomus oikeasta maailmankuvasta. Aikanaanhan Kolumbuksenkin aikana oli ihmisiä, jotka uskoivat että maailima on litteä. Tieteellinen maailmankuva saattaa olla edelleen yhtä pielessä, mutta meillä ei ole ymmärrystä siihen mikä on silmiemme edessä. Tieteellinen maailmankuva nyt vain sattuu olemaan joillekin meistä paras selitys meidän täällä olosta mitä heille on tarjottu. Johonkinhan hänenkin pitää kuitenkin aiheensa rajata.

Tismalleen sitä mitä mieleni teki sanoa tuossa ketjussa aiemmin. Kysymys ei ratkea, ratkaisuna tarjotut asiat, oli se uskovaisuus tai sitten vaikkapa Dawkinsin tapainen ateismi, ovat valheellisia sikäli kuin ne nimittävät itseään "ratkaisuiksi". Kristittynä vaikkapa minä uskon Jeesus nasaretilaisen Kristukseksi - ja sitä mukaa raamatun Jumalan sanaksi - koska en muutakaan voi. Tarkoitan seuraavaa. En edes väitä, vaikka mieleni oikeastaan tekisikin, että olisin sillä uskollani päässyt pitemälle kuin esimerkiksi Richard Dawkins niin, että tietäisin, mitä maailma on tai mitä olomme täällä on - sanalla sanoen, totuuden. Sen sijaan kristillinen usko roikkuu Jeesuksessa, hänen sanoissansa, kuten ne esimerkiksi ehtoollisessa kuuluvat: 'Tämä malja on minun vereni, liiton veri, joka vuodatetaan teidän edestänne syntien anteeksiantamiseksi.' Nimim. "Kokonaisuus"

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.