YLE Teema

 

naamapalmaaja

Nyt ihan oikeasti, ottakaa nyt edes perusasioista selvää ennen julistustanne. Tuosta on ihan hyvä aloittaa: http://www02.oph.fi/etalukio/biologia/

Jos taas tarkoituksena on alkaa falsifoimaan evoluutioteoriaa tosissaan, niin sitten pitää jatkaa tuosta yliopiston puolella ja silti tulee olemaan aikamoinen urakka edessä. Evoluutioteorialla on niin valtava määrä todisteita takanaan useilta tieteenaloilta, että sen kaataminen tarvitsee jotain todella mullistavaa havaintoa. Teoriana se tietysti muuttuu ja tarkentuu, eli kehittyy, kuten tieteelliset teoriat aina. Absoluuttisia totuuksia tieteessä ei ole.

On aivan järjetöntä ajatella, että koska evoluutioteoria ei ole absoluuttinen totuus, se pitää korvata jollain sellaisella josta ei ole todisteita ollenkaan. Ymmärrän puhdasta sokeaa uskoa paremmin kuin kreationismia, joka perustuu vääristelyy ja valehteluun. Ja vaikka evoluutioteoria osoittautuisikin täysin virheelliseksi, mitä se todistaisi Jumalasta ja luomisesta? EI MITÄÄN!

Sitten vielä jotkut puoli tuntia kretskusivuja selailtuaa esittävät aina samat olkinuket ja logiikkasolmut. Uskonto henkilökohtainen asia ja kaikille uskonnonvapaus suotakoon, mutta siinä vaiheessa kun sitä aletaan työntää tieteen tontille, on aika viheltää peli poikki.

USA näyttää olevan valumassa tieteiden osalta taantumaan ja vaikuttaa siltä, että paikalliset fundamentalisti kreationistit ovat yksi syistä. Nuoret siellä ovat testien mukaan todella huonolla tasolla sekä lukemisessa, matematiikassa että muissa tiedeaineissa, kun verrataan muihin länismaihin. Tätä menoa maailman ainoa suurvalta on muistio vain.

Suomi on samoissa testeissä kärkikomikossa ja toivon, että jatketaan sillä linjalla. Suomen pienänä valtiona tulee pitää kilpailukykynsä nimenomaan osaamisessa korkealla tasolla. Nämä muutamat järkyttävät kirjoitukset ovat toivottavasti vain yksittäisten aivopesun uhrien ininää, tai ainakin tulevat sukupolvet on toivottavasti järkevämpiä. Yritän pysyä positiivisena ja uskoa siihen, että me ihmiskuntana pystymme vielä kehittymään. Älkää ihmiset menkö julistajien ansoihin, ottakaa asioista selvää ja muistakaa lähdekritiikki varsinkin netissä.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.