YLE Teema

 

Anonyymi

Jaa jaa, ei yllätä että aihe on kirvoittanut poikkeuksellisen paljon kommentteja. Eikä yllätä sekään että taas vilisevät samat tutut argumentit jotka perustuvat väärin ymmärtämiseen.

Moni yrittääkin sanoa, ettei evoluutiossa vahvin voita vaan sopivin. Ei siinä ole läheskään aina kyse muiden sortamisesta ja raa'asta voimasta. Moni uskovainen tuntuu myös pelkäävän että ilman uskontoja ei olisi moraalia, vaikka nimenomaan uskonnot ovat aiheuttaneet runsaasti ikävää käytöstä joka on aiheuttanut kärsimystä lukuisille ihmisille.

Tiedän että on turhaa sanoa tätä taas uudestaan, mutta ei moraaliin ja muiden huomioon ottamiseen tarvita uskontoa, eliöiden selviäminen helpottuu jos osaa tehdä yhteistyötä muiden kanssa. Tätä näkee esim apinoilla ja linnuilla ja tuskinpa niillä on uskontoa säätelemässä. Jos auttaa jotakuta, voi itsekin saada apua ja joskus yhteistyö on ainoa tapa saavuttaa tavoite. Rukoilu muistuttaa myös pahasti taikomista, kummassakin yritetään vaikuttaa asioihin... mikä on ihan ymmärrettävää. Kun elämä heittelee, kukapa ei yrittäisi sadetanssia, onnenkalua tai rukousta, siinä toivossa että saisi asiat muutettua? Tietysti ymmärrän että jos koko elämä on uskon varassa, sen horjuttaminen saa suuttumaan, sillä ei kukaan halua tuntea oloaan turvattomaksi.

Dawkinsista en ole niin perustanut, olen saanut ukosta hieman tympeän kuvan.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.