YLE Teema

 

Keijo

Anonyymi kirjoitti:

Epilogista: Putosivatpa Unto Hämäläisen "pisteet". Miksi oli niin ylimielinen ja vähättelevä. Kyse oli draamasta, ei totuudesta, joka ei valitettavasti ole myöskään hänen omistuksessa. Miski niin ikävän alentuva suhtatuminen muihin keskustelijoihin ja tapahtumien käsittelyyn? Unto taitaa olla vaarassa olla oikeasti perässähiihtäjä, ainakin asenteellisesti. Ja jälkiviisas on aina helppo olla. Mitä Unto sanoi, teki v. 1986, 1992, 2005 ?
Kiitos Tommi, Lin, Esa ja Markus.

Keskiverto katsojalta kiitokset. Huimia, osuvia ja uskaltavia tyypittelyjä ja luennehdintoja henkilöistä, vallitsevista asenteista ja kyseenalaisettomuuksista.

Mielenkiintoista, itse olin sitä mieltä, että ainoa joka oli ylimielinen ja vähättelevä oli itse näytelmän käsikirjoittaja. Se, että joku ei ollut hänen kanssaan samaa mieltä ei vissiin tee kenestäkään ylimielistä ja vähättelevää.

Ja jos kerta teos esitetään dokumenttiteatterina, niin kyllä teokselta silloin voidaan edellyttää totuudenmukaisuutta, eikä sitä voida selitellä jälkikäteen pelkkänä draamana. Joku esityksen nähneistä saattaisi erehtyä pitäämään näkemänsä faktana tai totuutena, mistä ko. teoksessa ei todellakaan ole kysymys.

Silti kiitos kaikille teoksen tekemiseen osallistuineille ja erityisesti myös Ylelle näytelmän esittämisestä. Vaikka en kaikkea näytelmässä kerrottua allekirjoitaisikaan, niin suositelen sitä silti kaikille. Omien päätelmien ja mielipiteiden tarkistaminen on aika ajoin paikallaan.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.