YLE Teema

 

Anonyymi

[quote=Keijo
Mielenkiintoista, itse olin sitä mieltä, että ainoa joka oli ylimielinen ja vähättelevä oli itse näytelmän käsikirjoittaja. Se, että joku ei ollut hänen kanssaan samaa mieltä ei vissiin tee kenestäkään ylimielistä ja vähättelevää.[/quote]

Mielenkiintoista tosiaan, koska minullekin U. Hämäläinen oli pettymys. Varsinkin se kommentit, jossa hän väitti näytelmän esittäneen, että 70-luvulla asiat olisivat olleet jotenkin paremmin. Arvasin jo näytelmää katsoessani, että näinhän tämä varmaan tulkitaan - kun se työväenlaulu soi niin komeasti. Mutta faktisesti siinä ei otettu kantaa siihen, miten asiat olivat sosiaalipoliittisesti; ainoastaan kuvattiin ajan henkeä (joka oli kovin kahtiajakautunut työlisiin, heitä tukevaan vasemmistonuorisoon ja "porvareihin" - ja se oli taustana sille, että demarit käänsivät politiikkansa suunnan: alkoivat "elvyttää" yrityksiä sen sijaan, että puolustaisivat vähävaltaisia yksilöitä). Tähän ohjaaja Leskinen sanoi: "En tunnistanut sitä."
Olisin mielelläni kuullut ne virheet, jotka Hämäläinen esityksessä näki (ihan oman sivistykseni kannalta), mutta jos ne olivat vain mainittu tulkinta ja se, ettei Seppänen ollut kuvatun kaltainen, niin vähänpä niitä oli.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.