YLE Teema

 

Anonyymi

SAttui ja upposi-vuonna 2010:kin!

Itse exäni takauslainoja 90-luvulla maksaneena ja edelleen sen ajan myötä kasautuneiden ongelmien traumatisoimana (47 v.työkyvyttömyyseläkelläisenä ja köyhänä) työkyvyttömänä tiedän, että tuo kaikki oli ja on sairaan totta!

En voinut kun itkeä ja nauraa-tosin vasta viimeisessä osassa-sillä niin terapisoiva oli sarja!

Tiedän, että kova oli maailma ja arvot silloin, mutta kovempi se on nyt:ei armoa tunneta ja kaveri jää yksin, sillä kukapa köyhä tahtoisi olla?!

Paitsi ehkä joku toimittaja, joka tahtoo kokeilla, riittääkö 500 ekeä kk elämiseen-kuten pari huisin rohkeeta pääkaupunkiseutulaista (tyhjän)toimittajaa teki. Unohtaen sen, että kylläpä sitä satunnaisesti jaksaa venytellä-rahaakin!

Mutta tämä petetyksi/huijatuksi jääminen traumoineen ja mitä siitä seurasikaan ja millaisin vaikutuiksin, jopa perillisetkin joutuvat uhriksi: kiitos rötösherrojen rouvineen, miten ihmeessä nukutte öisin kun tyyny ei ole puhdas ja pehmeä-omatunto paatunut lie!

Vaikka arvomaailmani ei hyväksy vääryyttä, koin kuitenkin sanomattoman mielihyvän ja helpotuksen tunteen, kun lopulta paha sai palkkansa, ikäänkuin itse myös sain hyvitystä ja rohkaisua jaksaa-vielä minunkin huijarit joutuvat tilille ja silloin....

Katsokaa ja oppikaa muistaen ihmisarvon ja elämisen mielekkyyden välttämättömyyden: sitä ei rahalla saa, eikä hevosella pääse!

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.