YLE Teema

 

Haapasalon 30-päivää sarjat ovat suorastaan kulttimaisia!

Vastinetta verolle kirjoitti:
Voiko olla surkeampaa katsottavaa kuin nämä Ville 30 päivää sitä, 30 päivää tätä. Ville ilmestyy paikalle ja alkaa höpisemään pehmeitä ja jakelemaan nimikirjotuksiaan venäläisille faneilleen. Ville ja suomensukuiset oli suoranainen pohjanoteeraus. Ohjelman informaatioarvo oli täys nolla.

Hah! Tuo on suorastaan naurettava väite. Ville Haapasalon sarjat ovat uskomattoman hyviä ja kertovat paljon Venäjästä mielenkiintoisella tavalla. Sarjasta tulee paljon informaatiota ja esimerkiksi suomensukuiset sarja nosti pöydälle paljon meidän sukulaiskansan kohtaamia ongelmia venäjällä. Häntähän seuras KGB (tai mikä sen palvelun nimi nykyään on) joka yritti sanella tarkkaan kaiken sen mitä Villen tuli nähdä.

Ville Haapasalo esittää meille millaista on elää Venäjällä. Hän kohtaa paljon ihmisiä ja haastattelee heitä. Ihmiset kertovat elämästään ja niin edelleen. Ville Haapasalo on yksi harvoista suomalaisista joka valaisee meitä suomalaisia venäjän asioista.

Hänen Venäjä sarjat ovat suorastaan kulttimaisessa suosiossa täällä suomessa. Voin todeta että se mitä Haapasalo esimerkiksi teki Georgiassa niin voin allekirjoittaa 100%. Sieltä tuli esimerkiksi todenmukainen poliittinen ja uskonnollinen katsaus sekä kuvailu elämästä ja ruoasta. Voin todeta asiat todeksi valtiontieteellisen taustani ja omista kokemuksistani ja keskusteluista Georgiassa.

Haapasalon sarjat ovat varmasti suosittuja monen eri syyn takia: Haapasalo ei karasta tunteiden tai ajatuksensa näyttämistä, hän ajattelee sarjassa hyvin syvällisesti. Sekä hän haastattelee ja tutustuu todella mielenkiintoisiin ihmisiin. Hän näyttää elämää ja maisemia paikoista joista ei muuten tulisi minkäänlaista tietoa. Sekä hänen asemansa Venäjällä mahdollistaa sen että ihmiset pitävät häntä tuttuna ja turvallisena. Haapasalolla on myös hyvä tuntemus Venäläisistä tavoista mitä monella suomalaisella ei todellakaan ole.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.