YLE Teema

 

Anonyymi

Eeva kirjoitti:
Sarjan kaksi ensimmäistä osaa ovat olleet pettymys. Ehkä johtuu osin siitä, että juutalaisuus on itselleni niin vieras asia ja sillä odotinkin sarjaa kun toivoin jotain oppivani. Mutta tuntuu, että hypitään ajasta ja paikasta toiseen niin vauhdilla, etten pysy perässä. Sarja taitaa olla juutalaisten tekemä sarja juutalaisia varten, minun ei ehkä olekaan tarkoitus oppia tai ymmärtää. Tuntuu vain vahvistava ikäviä käsityksiäni siitä, kuinka juutalaiset ovat takertuneet menneeseen ja opettavat myös nykypolvet liikuttumaan ja loukkaantumaan syvästi siitä, mitä tapahtui 300-luvulla, 1200-luvulla, 1400-luvulla jne.

Tunnen juutalaisuutta aika hyvin, vaan olen tästä saanut erittäin paljon uuttakin ja uskon, että siihen myönteisesti suhtautuva katsoja saa tietoa ja ymmärtämystä juutalaisia kohtaan. Simon Schama on niin innostava, että katsoisin mitä vaan ohjelmaa hänen vetämänään. Onneksi on uusintakin, että voi kerrata kohtia, jotka kiinnostavat tai jäivät epäselviksi.
Espanjan osuus toisessa jaksossa varsinkin oli todella mielenkiintoinen. Esim. Sarajevossa oli ennen Jugoslavian sotaa paljon Espanjasta lähteneiden juutalaisten jälkeläisiä ja valitettavasti heistäkin monet joutuivat taas lähtemään mm. Australiaan.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.