YLE Teema

 

Heikki Kela

>>>meillä ei ketään jätetä oman onnensa nojaan.<<<<

Juuri tämän harhan vuoksi 1990 luvun lamasta on puhuttava. Koska Meillä Jäteään moniakin täysin heitteille. Yrittäjä joka ajautuu konkurssiin jää täysin tyhjän päälle. Yrittäjä Suomessa jätetään täysin oman onnensa nojaan ilman minkäänlaista sosiaaliturvaa ja kansalaisoikeuksia.

Halusin myös tuohon dokumenttiin osallistumalla edes yhden kerran tuoda esiin sen kuinka heikolla tasolla ihmisen todellinen turva on tässä hyvinvointivaltiossa. Se ei ole niinkään kiinni rahasta vaan ihmisten asenteesta. Kun Suomessa ihminen kompuroi yritystoiminassaan ihminen menettää kansalaisoikeutensa päättää edes omista asioistaaan, ihminen luokitellaan heti rikolliseksi, joka tuomitaan elinkautiseen.

Joskus ihan konkreettisesti vankilaan, mutta aina vähintään taloudelliseen saartoon epäluotettavuutensa vuoksi. Ihmisen ainoa rikos on kuitenkin on se että on aloittanut kerran yritystoiminnan. Sen jälkeen on kaksi tietä. Joko Nokian mukainen menestys tai elinkautinen tuomio rikollisena. Normaalisti elinkautinen kestää 12 vuotta, mutta yrittäjällä se on jatkettu elinkautinen josta ei vapaudu edes yrittäjän lapsetkaan niin kauan kuin elävät.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.