YLE Teema

 

Mikko Sirenius

Tällaista leikkelyä nyt ei vaan ole mitään tarvetta tehdä, vaikka lupa heltiäisi itse paavilta. Tietoisuus kuvasuhteista on lisääntynyt ja merkittävä joukko katsojista haluaa katsoa ohjelmat alkuperäisessä kuvasuhteessaan. Uuden laajakangastelkkarin omistaja voi napin painalluksella kotioloissa rajata tai venyttää vaikka minkä muotoiseksi, jos kokee siihen pakottavaa tarvetta. 4:3-telkkareita on edelleen valtaosa käytössä olevista televisioista, ja sellaisen katsojan näkökulmasta taas ruudun kuvapinta-alaa on vain peitetty. Toisin sanoen syytös, jota tietämättömät esittivät aikoinaan TV-yhtiöitä elokuvien alkuperäisiä laajakangasversioita näytettäessä, käy hieman yllättäen vuonna 2010 toteen.
Ei kai tavallistakin leveämpänä kuvatun Kapina laivalla -elokuvan taannoisessa 4:3-formaatin esityksessäkään sitten ollut kysymys mistään mielivaltaisesta leikkelystä.
Täytyy kuitenkin mainita loppuun kehut Woodstockin uusimisesta laajakangasversiona - virheet voi siis myös sopivan tilaisuuden tullen korjata.
Alkukevättä!
MS

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.