YLE Teema

 

Anonyymi

On hyvä, että herätellään henkiin vanhoja hyviä viisauksia ja pohdintoja.

50-60 luvuilla yritykset kouluttivat hyvin paljon työnjohtoa ja henkilökuntaa Eric Bernen Transaktioanalyysi koulutuksella, jonka tarkoituksena oli saada ihmiset tiedostamaan omaa käyttäytymistä vuorovaikutustilanteissa.

Käyttäydyimmekö aina oikeassa olevan vanhemman taspainoisen aikuisen, vai kiukuttelevan pikkulapsen tavoin.

Valitettavasti koulutukset lopettiin 90- luvun laman johdosta.

Nyt koulutusohjelmaa on uudistettu ja päivitetty ja se on nousemassa pikkuhiljaa uudelleen koulutusohjelmaksi.

Toinen mikä muistui mieleeni oli Ahlbäckin Ajatuksen vapauttaminen.

Kainaus kirja-arvostelusta.
Alf Ahlberg toteaa kirjassaan "Ajatuksen vapauttaminen" mm. "Nykyelämän havainnoitsija ei voi olla huomaamatta, että maailmaa ohjavat ajatukset eivät suinkaan ole lähtöisin joukoista, vaan muutamista harvoista ja että niitä levittää äärettömän tehokas propagandakoneisto, yhteiskunnallinen suggestio, jonka laajuudesta ja voimasta ei menneinä aikoin tiedetty mitään. -Nykyelämän todellisia johtajia ja vallanpitäjiä ovat probakandapäälliköt, mielipiteiden muokkaajat.

-Saatta näyttää ikäänkuin joukot hallitsisivat, mutta todellinen hallitsija on suggeroinnin muokkaama mielipide. - Kun toivomme, että jokin mielipide olisi oikea, tarraudumme kiinni syihin, jotka asiallisesti tarkaten saattavat olla heikkoja, kuin oljenkorret.- Emme halua tietää painavista vastasyistä ja asetumme kaiken logiikan lakien yläpuolelle".- Lähde ( Ajatusten Vapauttaminen Kulutusosuuskuntien Keskusliitto Helsinki 1939).

"

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.