YLE Teema

 

Veronique

Kerttu Laakso kirjoitti:
Ihana ohjelma. Melkein, kun itse olisin siellä. Lisää näitä. Mietin itsekin hakea, mutta minulla ei ole muuta syytä, kuin haluaisin oppia ranskaa. Ja olen jo 68 v. ja kuuloni on heikentynyt, (työperäinen vamma)Joten kaikkia suhu/nasaaliäänteitä en ehkä olisi erottanut. Olisin pudonnut sen vuoksi ensimmäisenä, jos olisin mukaan päässytkään.
Ihmetystäni herätti se, että joku mainitsi lukeneensa vähemmän kuin muut, eikö pitänyt lähteä nollasta??
Katsoin aiemmin Talo Espanjassa kahteen kertaan ja nautin. Espanjaa olen lukenut kansalaisopistossa, mutten uskaltanut hakea, koska ymmärsin, että pitää lähteä nollasta?? Rakastuin espanjan kieleen heti ja käytän matkoilla niin paljon kuin mahdollista.
Olen käynyt vain kansakoulun, mutta rakastan kielten opiskelua. Englantia olen myös lukenut kansalaisopistossa. On hieno tunne, kun tulee ymmärretyksi. Talo Italiassa en nähnyt. Voisiko sen uusia. Lisää, lisää näitä.

Kyllä voin tunnustaa että ihan nollasta lähdin kisaan ja sen kyllä huomaa:) Uskallus puhua ensi alkuun muutamien sanojen varassa oli kyllä raastavaa, mutta joka päivä opin uutta ja pikku hiljaa tuli rohkeus puhua, vajavaisellakin kielitaidolla. Omille mokilleen nauraminenkin toki auttoi asiaa ja eihän kaikkea saa ottaa niin vakavasti.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.